Dudić: Hvala Upravi, sada treba vidjeti ambicije kluba

Trener NK Travnik za SportSport.ba

Dudić: Hvala Upravi, sada treba vidjeti ambicije kluba

S. Mlaćo

Iako su većim dijelom sezone bili jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi Federacije BiH, u NK Travnik neće po lijepom pamtiti ovu sezone.

Naime, loše igre u drugom dijelu sezone Vezire su dovele u borbu za goli život, tačnije tim kojem su mnogi predviđali plasman u Premijer ligu na samom kraju sezone vodio je bitku za opstanak u ligi, ali na kraju to uspio ostvariti

Kraj sezone NK Travnik je dočekao na šestom mjestu, a promjene na trenerskoj klupi Vezirima definitivno nisu donijele ništa dobro, a sezonu je kao glavni trener završio Feđa Dudić, nekada prvi golgeter Premijer lige naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Dudić je klub preuzeo kada su mnogi počeli dizati ruke od njega, te u dvije utakmice osvojio četiri boda i izborio opstanak u ligi. Dok su čelnici tima sa Pirote bili u potrazi za kojekakvim trenerima koji masno naplate svoj (ne)rad, vjerovatno nisu znali da u vlastitim redovima već imaju ono što traže.

"Zahvaljujem se Upravi na povjerenju koje sam i opravdao, kao i igračima na terenu koji su odigrali što se od njih tražilo. Za daljnji period treba vidjeti ko će ostati da vodi klub i koje će biti ambicije, pa tek onda razgovarati o daljnjoj saradnji. Zahvaljujem se i trenerima iz omladinskog pogona kluba koji su pomogli u radu prve ekipe kada sam bio odsutan zbog edukacije za dobijanje "A" licence, kao i treneru golmana Alenu Deliću", kazao je Dudić u razgovoru za SportSport.ba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi