Dudić "nagradio" igrače Veleža

Poslije remija s Borcem

Dudić "nagradio" igrače Veleža

A. Čaušević

Velež je nastavio sjajni niz bez poraza. Rođeni su sada na cifri od 15 utakmica nakon što su vrlo tvrdom i izjednačenom meču odigrali 1:1 protiv Borca.

Rođene su minute dijelile od pobjede. Imali su prednost zahvaljujući golu Brandaa iz drugog dijela. U 89. minuti sudija Grbić pokazuje na bijelu tačku, a siguran za izjednačenje je bio Stojan Vranješ.

Bod je to koji na neki način može zadovoljiti Rođene, ali u taboru mostarskog kluba se svakako može osjetiti žal zbog dva ispuštena boda u samom finišu.

"Sigurno da je žal za utakmicom jer smo vodili. Idemo od početka, Borac je ušao bolje u meč. Nisu stvari prilike, ali su bili bolji i aktivniji. Nismo bili na onom nivou i definitivno nam je falio Radovac u izgradnji napada", rekao je Dudić.

Veležu je to bio treći uzastopni derbi poslije Sarajeva i Širokog, ali tu nije kraj teškim utakmicama jer je u narednom kolu na programu gradski obračun sa Zrinjskim pod Bijelim brijegom.

Pozitivna stvar za trenera Rođenih je što će protiv Plemića na raspolaganju imati svog najboljeg igrača i diregenta igre, Samira Radovca koji je odradio suspenziju, dok se u ekipu vraća i Mehmed Ćosić.

Oglasi

Inače, gradski derbi će zbog suspenzije propustiti Haris Ovčina i Nemanja Anđušić. Pozitivna stvar je povratak prvog strijelca Obrena Cvijanovića koji je odigrao završnu fazu meča protiv Borca.

Dudić je odlučio da "nagradi" svoje igrače nakon remija s Borcem te im je dao dva slobodna dana kako bi mogli napuniti baterije, malo se i mentalno odmoriti te maksimalno spremno ući u završnih pet kola. Pripreme za gradski derbi će početi treningom u ponedjeljak. 

Inače, gradski derbi će zbog suspenzije propustiti Haris Ovčina i Nemanja Anđušić. Pozitivna stvar je povratak prvog strijelca Obrena Cvijanovića koji je odigrao završnu fazu meča protiv Borca.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođene će u sedam dana čekati nove tri naporne utakmice jer će nakon Zrinjskog (8. maj) u srijedu 12. maja biti domaćini Željezničaru, poslije čeka 15. ili 16. maja slijedi zahtjevno gostovanje ove polusezone odličnom Tuzla Cityju.

U dva završna kola Velež će igrati protiv timova iz donjeg dijela tabele. Na svom stadionu će dočekati Slobodu, dok će u posljednjem meču sezone gostovati Mladosti u Doboju kod Kaknja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benzema1312
Svaka cast igracima veleza al bice borac sampion Dudic dobar trener bas al jbg srpska strana dominira
1 14
emanuelmacron
ma dao bi ja ku..c premi. za nerijeseno kodaj borac neki klub,kako ces u evropu ako nemozes pobijedit na svom terenu ove rahiticare , razguzi ga i necekaj sudiju kad znas da su smece.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi