Dudić: Prevelik broj šansi smo propustili, ali ni po čemu nismo zaslužili poraz

Izjave trenera nakon meča Široki - Velež

Dudić: Prevelik broj šansi smo propustili, ali ni po čemu nismo zaslužili poraz

Široki Brijeg je danas pobijedio Velež sa 1:0 u susretu 16. kola Premijer lige BiH. 

Nakon meča kod trenera je vladalo različito raspoloženje. Feđa Dudić je bio nezadovoljan rezultatom, a daleko zadovoljniji Toni Karačić.

"Nismo zaslužili ni po čemu da izgubimo. Presudio je jedan detalj, taj penal. Mi smo imali taj isti detalj u drugoj minuti, ali nije svirano, to bi promijenilo meč. Stvorili smo prevelik broj šansi, moraš nešto zabiti, ne možeš ovoliko promašivati posebno ne u gostima. Najveći dobitak za Velež je Osmić za kojeg imam sve pohvale", kazao je Dudić i osvrnuo se na naredni meč protiv Sarajeva:

"Kad izgubiš pauza ti dobro dođe. Nadam se da ova povreda Hasanovića neće biti velika i da ćemo ga moći oporaviti za Sarajevo".

Toni Karačić kaže sljedeće:

"Ovdje jedino što možeš zapamtiti je pobjeda. Okolnosti su takve da veliki broj igrača nismo imali na raspolaganju. Najbitnija je pobjeda. Idemo sada na pauzu koju ćemo pokušati iskoristiti na najbolji način".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gostovanje Želji?

"Mi smo osvojili sedam bodova u posljednje vrijeme, mislim da je to dobro. Protiv Želje je idealan test za nas da vidimo možemo li konkurisati za jednu od prve četiri pozicije na tabeli", poručio je Karačić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
idemo u federalnu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi