Dudić: Sve je previše napuhano, treba nam pravilnik jer u protivnom novu sezonu nećemo završiti

Inficirani igrač se osjeća odlično

Dudić: Sve je previše napuhano, treba nam pravilnik jer u protivnom novu sezonu nećemo završiti

Danas je objavljeno da je jedan nogometaš FK Velež pozitivan na koronavirus.

U Veležu su odmah poduzete sve mjere te je taj igrač odmah smješten u samoizolaciju kao i njegova tri suigrača koja su imala intezivniji kontakt s njime. Naravno, odmah se postavilo pitanje hoće li se ovo odraziti na daljnje aktivnosti FK Velež, prije svega treninge, a odgovor na to dao je za SportSport.ba trener Rođenih Feđa Dudić.

"Istina je da jedan igrač pozitivan na korona virus nakon testiranja koja smo napravili iz predostrožnosti po uputama Saveza. I da se nismo testirali ne bismo nikad otkrili da je neko uopće pozitivan. On nema apsolutno nikakvih simptoma kao i u većini slučajeva. Bili smo odgovorni i posavjetovali smo se odmah s glavnim epidemiologom i po njegovim uputama ćemo dalje i postupati. Zbog toga, narednih 5-6 dana će još tri igrača biti odvojena od treninga jer su provela malo duže vremena s pozitivnim, a do ponovnog testiranja čisto iz predrostrožnosti, kao i da slijedimo upute doktora. Mi nastavljamo normalno s radom i ovo nas neće omesti u daljnjim aktivnostima", kategoričan je Dudić koji je dodao:

"Želio bih reći koliko se ovo sve napuhalo da sam dobio do sada bar 50 poziva u najmanju ruku kao da je igrač dobio rak ne dao Bog. Toliko smo sad svi kao 'preplašeni' i bojimo se a momak se nije ni nakašljao. Vratit ću se u mjesece februar i mart,  u ekipi smo tad imali 5-6 fudbalera koji su propuštali treninge radi visokih temperatura i kašlja i da su tad bili testirani siguran sam da bi svi bili pozitivni, ali tada korona nije bila aktuelna. Isto tako sjetit ćemo se utakmice Zvijezda - Željezničar u Ugljeviku gdje su domaćini molili da se odgodi utakmica jer nisu bili u stanju da računaju na cijelu postavu zbog bolesti, a isto tako i Željeznicar je odigrao utakmicu bez 5-6 standardnih igrača. Ali se igralo i ja opet kažem, tada nije bila aktuelna korona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čovjek se sad izgleda ne smije ni nakašljati, a ne daj Bože dobiti temperaturu, odmah se velika panika diže. Ali ovo je možda i dobro da se sad desilo, da se riješi pravilnik za novu sezonu jer ovakvih slučajeva će sigurno biti, a ako ćemo svaki put nakon toga prekidati i slati ekipe u karantin onda teško da ćemo ikada završiti sezonu. Vidimo primjer u svim ligama koje su se nastavile, igrač koji se zarazi ide na bolovanje, a ostali nastavljaju normalno sa treniranjem i igranjem i mislim da i mi trebamo slijediti taj primjer ako želimo da bude sve kako treba i da završimo takmičenje.

Još jednom, naš igrač se osjeća odlično i nema nikakve poteškoće i ako Bog da nakon negativnih rezultata ponovno će se priključiti, a mi kao klub i tim izaći ćemo još jači iz svega ovoga.", kazao je Feđa Dudić za SportSport.ba. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

goku_iz_sirokog
U pravu je čovjek, obicna gripa je teza od ovoga sranja
22 4
TINTURINTU
Ovaj Feđa Dudić je kralj.Bez dlake na jeziku,kaže što drugi neće ili ne smiju.Da ima više ovakvih ljudi u bh nogometu...
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi