Dudić: Tužan sam kada čujem da dosta mojih drugova ostaje bez posla

Trener Rođenih za SportSport.ba

Dudić: Tužan sam kada čujem da dosta mojih drugova ostaje bez posla

Koronavirus praktički je jedina tema posljednjih dana kako u Bosni i Hercgovini tako i u ostatku svijeta.

Normalan život kakvog smo donedavno živjeli je prestao i na snazi su vanredne mjere koje su određene u prevenciji, u cilju suzbijanja virusa. Jedna od tih mjera je i obustava svih sportskih događaja pa tako i onih nogometnih što svugdje, pa i u BiH većini ne pada baš lako.

Feđa Dudić, trener mostarskog FK Velež za SportSport.ba govorio je o novonastaloj situaciji, eventualnim posljedicama na nogomet a i na kompletno društvo u BiH.

"Sve ovo s koronavirusom se u početku dešavalo daleko od nas pa nismo imalo stvarni uvid šta se zbiva", govori Dudić i dodaje:

"Prvi ja, pa onda i većina drugih. Nadam se da će ove mjere koje su poduzete prije velike eskalacije smanjiti opasnost po živote nasih građana i da ćemo se uspješno izboriti s virusom, svi zajedno uz što manje izgubljenih ljudskih života. Ovo će ako Bog da stati jednom, nadam se  što prije a onda nas nažalost očekuje jako težak period jer će biti pogođene sve sfere života".

"Osjetitit će se, tj. već se osjeti financijska kriza. Tužan sam kad čujem da je dosta mojih drugova u Sarajevu već ostalo bez posla, tako isto ovdje u Mostaru. Već su neki počeli s radikalnim mjerama i otpuštanjima uposlenika što je jako loše. Stavimo se svi u situaciju toga koji ostaje bez posla u ovakvom vremenu".

Posljedice neće zaobići ni sport?

"Ma kakvi, nažalost vratit ćemo se puno godina unazad a taman smo nekako dostigli nivo u većini klubova PL da je igrač mogao normalno da živi i zarađuje od fudbala. Ja se nadam samo da ćemo svi imati razumijevanja u vremenu koje je pred nama i jedni drugima pomoći. Uposlenici u klubovima su u restrikciji financija neko vrijeme i one će biti neminovne. Nadam se da će klubovi biti fer prema uposlenicima i da ih neće ostavljati bez poslova sada kada je najteže. Mi koji smo u bh. fudbalu praktički od njegovog osnivanja prošli smo dosta teških situacija i opstali smo pa ćemo ako Bog da i ovo prevazići".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je kao i svi do daljnjeg na pauzi?

"Tako je. Što se tiče naših aktivnosti obustavljeno je sve do daljnjeg. Igrači rade po individualnom planu i pridržavamo se uputa državnih organa. Žao mi je što je došlo do prekida ali tako je moralo biti. Taman smo uhvatili neki dobar zamah, ali šta je tu je. Zato sada svi trebamo da brinemo o zdravlju a ako Bog da kad se nastavi, a nadam se da će to biti ubrzo, opet ćemo da uveseljavamo naše navijače koji su pokazali veliku odanost klubu i to je ono što krasi FK Velež. Na kraju pozdrav za sve zaljubljnike i navijače svih klubova u BiH, a pogotovo naše Rođene širom svijeta! Ostanimo kući da bi se što prije vratili onom što volimo!", kazao je Dudić u emotivnom istupu za SportSport.ba

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
FORZA FEDJA
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti