Jagodić: Nismo ovo smjeli dozvoliti; Dudić: Publika u Mostaru je primjer za cijelu BiH

Press nakon meča u Vrapčićima

Jagodić: Nismo ovo smjeli dozvoliti; Dudić: Publika u Mostaru je primjer za cijelu BiH

Velež je danas u Vrapčićima uspio da porazi Borac sa 2:1 u 22. kolu Premijer lige BiH. 

Nakon utakmice medijima su se na press konferenciji obratili šefovi struke oba tima - Vlado Jagodić i Feđa Dudić.

Prvi je govorio trener Borca.

"Čestitam Veležu na pobjedi i za njih vrlo važna tri boda. Ovo je za nas treći poraz u nizu. Željeli smo u ovom meču pokušati to prekinuti. Ovo je za nas tradicionalnoo težak teren. Znali smo da će biti dobra atmosfera. Za nas ovdje ne bi bio ni neriješen rezultat pozitivan jer imamo velike ambicije i to se vidjelo na terenu. Dekoncentracija nas je koštala, olako smo mašili neke prilike", kaže Jagodić.

O Zakariću.

"Zakarić je izuzetno dobar igrač, ali nije spreman fizički još uvijek za svih 90 minuta. Moja odluka je bila da on danas odigra samo drugo poluvrijeme".

O samom finišu meča:

"Iskusna ekipa kao što je naša nije smjela dozvoliti ovo. Pitanje je da li smo zaslužili tri boda poslije svega, ali imali smo bod u džepu. U 93. minuti smo nepotrebno prvo napravili faul, a onda nismo zatvorili igrača koji je ostao sam, pa smo dopustili centaršut iako smo znali da je to jaka strana Veleža... Doživjeli smo ono što nismo očekivali, ali smo doživjeli. Borac je klub koji ima želju da napravi dobar rezultat ove sezone i sve ćemo učiniti da se to desi. Cilj nam je Evropa i moramo početi pobjeđivati. Nisam zadovoljan danas odnosom nekih igrača, al ispred sebe imamo sedam dana do narednog meča i nadam se da ćemo naći dobitnu formulu".

Onda je uslijedilo i obraćanje Feđe Dudića.

"Ponosan sam na svoje igrače i način na koji smo došli do pobjede. Velež i kada vodi pred kraj meča ne radi opstrukciju igre, ne nabija loptu u aut, ne valja se po terenu. Mi igramo i onda kada si hrabar dobiješ nagradu. Pogotovo bih izdvojio prvo poluvrijeme gdje smo igrali protiv vjetra ali smo imali dvije stopostone šanse. Trebali smo voditi, ali nismo. Bez obzira na to nastavili smo igrati našu igru".

O publici:

"Pohvalio bih navijače u Mostaru danas. Publika je došla da navija za svoj klub, politiku i nacionalizam je stavila u drugi plan, van stadiona. Pohvalio bih organizatora koji sprema pjesmu i muziku za poluvrijeme. Slušali smo samo navijačke pjesme. Danas smo bili na fudbalskoj predstavi. Ovo je sport, ovo je fudbal i ne trebamo ga miješati ni sa čim drugim. Grad Mostar na to treba da bude ponosan. Ovo je primjer svim stadionima u BiH", kaže Dudić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čitav press pogedajte u video prilogu:

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

adaStolac
Vec su ultrasi bili, provocirali, mahali sa zastavom vatikana i slikom zlocinca praljka, niko nije odgovorio..tako da, mi smo te nacionalisticke bolesti prebolili
8 1
starmac
Tako je Dudiću.Samo što si ti veliki gospodin.Ja da sam tu sjedio,rekao bi tom KLOCU kako ga nije stid tako lagat.Ništa nisu napravili i najlošija ekipa poslije ZVIJEZDE 09 koja je gostovala.Lažov 1/1
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi