Dudić: Volio bih puno Bilino polje, mi dolazimo rasterećeni

Šef struke GOŠK-a za SportSport.ba

Dudić: Volio bih puno Bilino polje, mi dolazimo rasterećeni

S. Mlaćo

Pred nogometašima GOŠK-a je novi važan ispit. Ovaj put Gabeljani će put Zenice, davljeniku Čeliku kojem u ovom meču igraju samo tri boda. 

Svjestan toga je i trener GOŠK-a Feđa Dudić koji je i pored važnosti meča veoma miran, pa u pojedinim momentima djeluje kao trener koji iza sebe ima na stotine sličnih utakmica.

Ističe da je kiša u Hercegovini malo poremetila treninge i rad ekipe, ali i to da je Uprava ovog kluba potrudila se da ekipa odradi par treninga u Međugorju, te ima sve potrebne uslove za rad.

"U ekipi vlada dobra atmosfera, imamo pozitivan niz i onda mora biti i atmosfera dobra. Momci rade dobro, kiša nas je malo poremetila, pa smo otišli u Međugorje. Meč u Zenici će sigurno propustiti Barić i Ramić koji se nisu dovoljno oporavili i nećemo da rizikujemo. U odnosu na Slobodu vraća se Čolić i to je to. Analizirali smo Čelik, sada su dosta čvršći, već u Banja Luci su prošli bez primljenog pogotka. Prljaču poznajem, on voli disciplinu i to se odmah pokazalo protiv Borca", ističe Dudić za SportSport.ba.

Iz Čelika su pozvali navijače da ispune Bilino polje i pomognu svojim ljubimcima da dođu do tri boda. Čak je i ulaz besplatan, a Dudić priznaje da ima isto želju kao i čelnici Čelika, što će mnoge iznenaditi.

"Volio bih da stadion bude pun. Kao igraču mi je bilo najdraže kada su pune tribine, to je onda prava atmosfera, te to želim i sada kada sam trener. Pritisak je na Čeliku, oni moraju dobiti, sve ostalo sigurno znači da idu u niži rang. Mi dolazimo rasterećeni, ako izdržimo početni pritisak, sigurno da ćemo kako meč bio odmicao biti u prednosti".

Nije tajna da su u čelnici GOŠK-a oduševljeni radom Dudića, a pohvale nekada prvi topnik Premijer lige gotovo iz kola u kolo dobija i od svojih kolega. Prije par dana u Gabelu je stigao poziv za mladog Nardina Mulahusejnovića koji će obući dres mlade reprezentacije BiH, a upravo je Dudić mladog napadača kojem mnogi predviđaju blistavu karijeru "gurnuo u vatru".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj mu se odužio sjajnim partijama.

"Imao zaista dobru ekipu, sada je tu iskočio Nardin, te je to priznanje za mene, ali i klub. Na spisku mlade reprezenacije su igrači iz evropskih klubova, a onda pored njih vidite i NK GOŠK pored Nardina. To je veliki podstrek za naš klub, za sviju nas, te dokaz da smo na ispravnom putu. Ima tu još dosta mladih igrača koji će u skorije vrijeme da se istaknu uz par ovih iskusnijih koji im pomažu u tome", dodao je Dudić.

Top Komentari

KerimKera
Nedajte se
2 1
KerimKera
Svaka cast
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi