Treneri iz Premijer lige BiH: Mourinho je pročitana knjiga, a favorita je teško naći
Treneri iz Premijer lige BiH napravili su malu analizu za SportSport.ba o dosadašnjem dijelu Lige prvaka i o nastavku ovog takmičenja.

Petrović, Starčević, Bonić i Dudić govorili za SportSport

Treneri iz Premijer lige BiH: Mourinho je pročitana knjiga, a favorita je teško naći

Real Madrid, Barcelona, Bayern Minhen, Juventus, Sevilla, Roma, Manchester City i Liverpool su imena ekipa koje će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka i to je trenutno sama krema evropskog fudbala.

Real Madrid, Barcelona, Bayern Minhen, Juventus, Sevilla, Roma, Manchester City i Liverpool su imena ekipa koje će igrati u četvrtfinalu Lige prvaka i to je trenutno sama krema evropskog fudbala.

Slavko Petrović, Slobodan Starčević, Feđa Dudić i Ivica Bonić su ovim povodom za naš portal napravili malu analizu onoga što se do sada dešavalo u Ligi prvaka.

"Pa, sigurno je teško u ovom trenutku reći ko je prvi favorit. Ostalo je mnogo kvaliteta u nastavku takmičenja, a teško je orijentisati se na nekoga posebno. Ima tu nekoliko ekipa koje bi mogle otići do kraja. Recimo Bayern je ekipa koja igra jako dobro. Jupp Heynckes je u poznim trenerskim godinama, ali donosi jako dobre odluke i mislim da je on trenutno bolji nego što je bio prije recimo 10 godina. Možda je bio malo i tvrdoglav i nije neke stvari htio da promijeni, ali shvatio je da to mora uraditi. Njega strahovito cijenim i to je čovjek koji donosi dobre odluke", rekao je trener tuzlanske Slobode Slavko Petrović i potom se osvrnuo na Josea Mourinha čiji je Mancehster United ispao od Seville već u osmini finala.

"Mourinho je jako dobar trener. Ne bih sada mogao reći da nije dobar, ali ako ti u dovođenju igrača krahiraš više puta, onda je to problem. Puno je novca izdvojeno i za te pare moram reći da su mogli igrati bolje. Ne bih rekao je on sada loš trener, ali karte mu se nisu poklopile što ne znači da neće u narednom periodu".

Za trenera Krupe Slobodana Starčevića otprilike postoje tri podjednaka favorita.

"Kada pogledamo kako igraju Manchester City, Real Madrid i Barcelona, onda možemo reći da su to vjerovatno trenutno favoriti. Ipak, nikada ne treba zanemariti ni dobre igre Bayerna. U Realu igraju veoma iskusni igrači i oni mogu svaki meč dobiti zato ih treba staviti u prvi plan. I taj famozni City tek treba igrati protiv ekipa kao što su Real ili Barca. Mislim da bi tu mnoge Cityjeve mane mogle da isplove na površinu. Blagu prednost bih ipak dao Realu i Barceloni. Što se tiče Mourinha, on uvijek pokušava igrati taj neki destruktivni fudbal kroz koji bi svoju ekipu doveo u prednost. Ali, trenutno pobjeđuje lijep i kreativan fudbal u odnosu na destrukciju igre. Zidane je možda negdje između ta dva stila, dok Guardiola i Valverde gaje lijep, ofanzivan i kreativan fudbal", poručio je strateg Krupe.

Prvi čovjek stručnog štaba GOŠK-a Feđa Dudić prednost daje Manchester Cityju.

"Po mom mišljenju Manchester City je najbolji, a potom slijede Barcelona i Real Madrid. Guardiola je jedna jako pozitivna ličnost, vidim da proživljava mečeve kao da je on na terenu i to je sigurno pozitivno i pokazuje koliko je posvećen", rekao je Dudić koji je kasnije bio veoma skroman i poručio da nije njegovo da previše 'pametuje' o Joseu Mourinhu.

"Ne bih baš mnogo o tome govorio jer su to ipak treneri koji su na većoj razini od mene i od nas ovdje u Premijer ligi. Ali, mislim da je ipak neuspjeh kada potrošite tolike milione i ispadnete već u osmini finala Lige prvaka. Trebali su proći. Ne bih ja sada njega komentarisao i njegove karakteristike jer je on na drugoj razini od mene i trenera ovdje, ali svakako da je neuspjeh ovo ispadanje".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Slično mišljenje ima i strateg Viteza Ivica Bonić.

"Mislim da je glavni favorit Manchester City, a drugi Barcelona. Ne znam šta bih rekao za trenere. Možda me je pozitivno iznenadio trener Barcelone Valverde koji nije baš bio toliko poznat kao ostali prije ove sezone. Mogu reći da mi je žao što je ispao Tottenham zbog toga što veoma cijenim njihovog trenera Pochettina i volim stil igre koji oni gaje. Ipak, nisu imali sreće protiv Juventusa. Možda bi i Bayern mogao otići do kraja...Mourinho? On je pročitana knjiga, igra zatvoreno, bez rizika, a danas je fudbal napredovao. Teško se danas može osvojiti Liga prvaka sa stilom igre kojeg preferira Jose Mourinho", poručio je Bonić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi