Duel koji će se pamtiti: Sloga uputila poruku Klisu!

Ljepša strana bh. nogometa

Duel koji će se pamtiti: Sloga uputila poruku Klisu!

S. Mlaćo

OFK Sloga Gornje Crnjelovo izborio je prolaz u polufinale Kupa naše zemlje. U spektaklu za pamćenje Sloga je remizirala u Konjicu protiv FK Klis 2:2 i izborila prolaz dalje.

Pune tribine, sjajna atmosfera i ugođaj kakav se rijetko viđa na bh. stadionima obilježili su ovaj meč. Nakon meča sretni su bili i jedni i drugi.

FK Klis, član Druge lige Jug, je završio nastup u Kupu BiH, ali i ispisao nove stranice historije kluba. Na drugoj strani iz Sloge su domaćinu čestitali na fer i korektnosti, te publici koja je aplauzima nagrađivala svaki lijep potez, te goste na isti način ispratila nakon meča.

"Poštovani FK Klis, hvala Vam!

Fudbalski klub 'Sloga' iz Crnjelova, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem, želi da iskaže veliku zahvalnost fudbalskom klubu 'Klis' na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice, kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću publiku.

Bilo nam je zadovoljstvo biti Vaš gost u prethodna dva dana.
Dočekali ste nas onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji.
Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju.
Pokazali ste da znate organizovati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi Vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi.

Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki.

Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik.
Naprotiv, oni su naše igrače dočekali i ispratili sa utakmice aplauzom.
Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba juče bio medijski najgledaniji događaj u državi.

Sport spaja ljude.
U srijedu nije bilo poraženih.
Fudbal je pobijedio", stoji u saopštenju OFK Sloga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi