Duel PAOK - Bešiktaš će biti više od utakmice, pokazuju to i detalji sa dresova grčkog kluba

Turci se žale na provokacije

Duel PAOK - Bešiktaš će biti više od utakmice, pokazuju to i detalji sa dresova grčkog kluba

A. Čaušević

Između Turske i Grčke već neko vrijeme vlada netrpeljivost zbog dešavanja u Sredozemnom moru gdje djeluju flote obje zemlje. 

Iz mnogih faktora utakmica 2. pretkola Lige prvaka u staza doprvaka između PAOK-a i Bešiktaša će biti više od običnog fudbalskog meča. U Turskoj su se već počeli pozivati na provokativne detalje na dresovima grčkog tima.

Na dnu dresa su ispisani neke od riječi kao što su Aja Sofija, PAOK, Izbjeglice, Mala Azija, Pontos i Konstantinopolis.

U grčkom klubu kao da svjesno žele poslati poruku kako Grci posjeduju prava na sadašnje dijelove Turske jer su i umjesto naziva Istanbul upotrijebili bivši naziv tog grada, Konstantinopolis.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Utakmica PAOK - Bešiktaš igra se sljedeće sedmice, a domaćin će biti ekipa iz Soluna.

Top Komentari

Hare
A da ih hoće Besiktas jedno 3 razlike dobiti
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi