Ovo se ne viđa često: Turski klub poklonio igrače Fenerbahčeu i Galatasarayju

Kako bi im pomogli u krizi

Ovo se ne viđa često: Turski klub poklonio igrače Fenerbahčeu i Galatasarayju

M. Šljivak

Rukovodstvo turske Kasimpaše odlučilo se za zaista nevjerovatan potez.

Ciner grupacija, koja je vlasnik ovog kluba, odlučila je da pomogne turskim velikanima Fenerbahčeu i Galatasarayju i poklonila je po jednog fudbalera ovim ekipama.

Tako je Fener dobio napadača Mame Thiama potpuno besplatno, dok je Galatasarayju ustupljen golman Fatih Ozturk, također potpuno besplatno.

Nisu iz ove grupacije zaboravili ni Bešiktaš. S obzirom na to da posjeduju dvije najveće televizijske kuće u Turskoj, njima su omogućili besplatno reklamiranje na ovim stanicama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Zaista je prava rijetkost da se nešto ovako desi u svijetu fudbala, no Ciner grupacija je nešto posebno jer su već potrošili više od 150 miliona dolara na pomoć turskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi