Obišli smo stadione u Mostaru, jedan teren je praktično "potonuo"

Zbog obilnih padavina

Obišli smo stadione u Mostaru, jedan teren je praktično "potonuo"

A. Čaušević

Obilne padavine su u protekla 24 sata zadesile Bosnu i Hercegovinu, a ceh su platili pojedini tereni gdje je nastala ogromna šteta. 

Padavine koje su počele u četvrtak nisu zaobišle ni Hercegovinu gdje je situacija jako ozbiljna, posebice u Konjicu i Jablanici.

Obilna kiša je pala i u Mostaru, a usljed jake kiše jedan od mostarskih stadiona je potopljen u što se uvjerila i redakcija portala SportSport.ba.

Situacija na premijerligaškim terenima je poprilično zadovoljavajuća. Tereni stadiona pod Bijelim brijegom i stadiona Rođeni izgledaju uredno iako su evidentno natopljeni vodom.

Upravo u Mostaru će se igrati i derbi 16. kola Premijer lige. Zrinjski će dočekati Borac, a prema trenutnom stanju terena odigravanje utakmice nije upitno.

Oglasi

Velež će u ovoj rundi gostovati Slobodi te se na stadionu Rođeni ovog vikenda neće igrati fudbal pa teren može "odahnuti".

Na stadionu Branitelja u Rodoču i stadionu u Blagaju kiša nije napravila štete iako je evidentno da su jako natopljeni vodom.

Kao što smo već pisali najteža situacija je na stadionu Lokomotive gdje je teren praktično potopljen. Najveći Problem je u drenaži, ali i samom položaju terena.

Istina na jednom dijelu se pojavilo i "ostvro" kojeg su vrapci iskoristili za privremenu stanicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na stadionu smo zatekli i jednog od članova Uprave koji je probijanjem rupa na betonskom zidiću nastojao da spasi situaciju koliko je to moguće.

Inače, na ovom stadionu se za vikend trebao igrati meč omladinskih selekcija Lokomotive, ali kako sada stvari stoje teško da će taj susret biti odigran.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brigata_rossa.1981
Šta znači obići stadione? Ne lupetajte bgt, sve što ste snimili sem Veležovog je kantonalna liga, koga to zanima...
13 1
Noname992
Stadion potopljen vodom je stadion Mostarske Lokomotive koja igra u najnižem rangu BiH fudbala. Šta očekujete od ledine gdje nema nijednog odvoda za vodu ???
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi