Dug Iskre iz Bugojna čak 700.000 KM: Klub s Jaklića mijenja ime i ide od nule?

Održan sastanak

Dug Iskre iz Bugojna čak 700.000 KM: Klub s Jaklića mijenja ime i ide od nule?

E. Čaušević

Bugojanska Iskra još uvijek nije počela s radom iako je nova sezona u Drugoj ligi Zapad počela još prije desetak dana.

Iskra u prvom kolu nije otputovala u Kiseljak, a proteklog vikenda bugojanski tim je trebao dočekati FK Vitez, no dogovoreno je da se ova utakmica odgodi. Klub s Jaklića nalazi se pred gašenjem, a već odavno blokiran je i račun kluba.

Nakon apela navijača Iskre danas je konačno održan sastanak u Općini Bugojno koji je sazvao načelnik ovog grada Hasan Ajkunić. Na sastanku su bili predstavnici kluba, Općine Bugojno, te rukovodioci ostalih malonogometnih klubova iz ovog grada.

Rješenje ni na ovom sastanku još uvijek nije pronađeno, ali je gotovo sigurno da će Iskra krenuti od nule, odnosno morati promijeniti ime. Sva historija ovog nekada respektabilnog kluba odlazi u zaborav, a novi klub bi se trebao zvati NK Iskra 1946.

Na sastanku je zaključeno da dug bugojanskog kluba iznosi čak oko 700.000 KM i da je to potrebno riješiti kako bi se odblokirao račun kluba s Jaklića. No, šanse da se to desi su zaista ravne čudu i gotovo je jasno da će Bugojno dobiti klub s novim imenom.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Ukoliko se desi da Iskra promijeni ime onda bi morali krenuti iz Druge kantonalne lige SBK. To je scenario koji navijači Iskre nisu željeli jer su odgovorne osobe dovele nekadašnjeg premijerligaša do samog dna, a odlukom da se promijeni ime NK Iskra će biti ugašena zajedno sa svojom zapaženom historijom u bivšoj Jugoslaviji.

Novi sastanak u Općini Bugojno zakazan je za četvrtak kada bi se trebao postići dogovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi