Ludilo u Drugoj ligi Zapad: Pet utakmica i 22 pogotka, Iskra nije ni doputovala u Kiseljak

Odigrano tek pet susreta

Ludilo u Drugoj ligi Zapad: Pet utakmica i 22 pogotka, Iskra nije ni doputovala u Kiseljak

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Zapad odigrano je pet susreta prvog kola nove sezone.

Dva nisu odigrana, a vidjeli smo čak 22 pogotka.

Krajišnik je u Turbetu sa čak 7:0 deklasirao NK Vlašić. Hat-trick za goste je upisao Mirsad Begić, a po jedan pogodak dodali su Edin Alibegić, Edis Nuhanović, Almir Ljubijankić i Dino Šabić.

U duelu Brekovica i Busovače četiri pogotka. Bilo je 2:2. Gosti su u Bihać doputovali sa samo 12 nogmetaša, no to ih nije spriječilo da prvi pobjedu. Strijelac je bio Anto Petrović. Izjednačio je sa 11 metara Sejad Ibrišimović, a novo vodstvo gostima donosi Anto Petrović.

Ipak, autogolom Filipa Pleića Brekovica na kraju dolazi do jednog boda.

Podgrmeč je uspješno startao u novu sezonu. Naime, izabranici Benjamina Ključanina u Sanskom Mostu savladali su NK Sloga sa 3:1. Nakon prvog poluvremena bilo je 2:0, a u listu strijelaca su se upisali Vahidin Avdić i Sadin Seferović. Gosti se vraćaju pogotko Mehmeda Sijamhodžića, a konačnih 3:1 postavlja u 75. minuti Adnan Hamzabegović.

Veoma kvalitetan meč vidjela je publika u duelu FK Vitez i FK Krajina. Ammar Haskić je donio Vitezu vodstvo, ali Benjamin Čataković izjednačuje u 35. minuti.

Novo vodstvo Vitežanima autogolom donosi Ismail Begić, no gosti iz Cazina se ne predaju. Sa 11 metara u 64. minuti pogađa Džemal Kadić.

Pitanje pobjednika riješio je u 74. junak Vitežana Ammar Haskić svojim drugim pogotkom na meču.

Rudar iz Han Bile je u Donjem Vakufu nadigrao Radnika 2:0. Dvostruki strijelac bio je Jasmin Imširović.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Duel NK Novi Travnik i NK Vitez je odgođen, dok Iskra nije doputovala u Kiseljak i domaći će slaviti službenim rezultatom 3:0.

Bugojanci nisu ni krenuli sa pripremama i u klubu zbog katastrofalnog rada proteklih godina vlada teška situacija. Ukoliko ne nastupi u narednom kolu, Iskra će prema pravilniku biti izbačena u najniži rang takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi