Digla se bura nakon Messijevih riječi: "Muka mi je od takvih igrača"

Bivši svjetski prvak opleo po Argentincu

Digla se bura nakon Messijevih riječi: "Muka mi je od takvih igrača"

Edmir Škorić

Nedavno je Lionel Messi (35) napustio Pariz i karijeru nastavlja u Inter Miamiju, što je potvrđeno prije nekoliko dana.

Bilo je špekulacija da bi se Argentinac mogao vratiti u Barcelonu, zatim i da ide u Saudijsku Arabiju jer ima bogatu ponudu Al Hilala, a na kraju je zajedno s porodicom odlučio da krene put Miamija u ekipu čiji je jedan od vlasnika bivši engleski reprezentativac David Beckham.

Jedan od razloga argentinske odluke bio je i taj što se nije osjećao ugodno u Parizu. “Prošle su dvije godine u kojima nisam bio sretan. Nije mi se to sviđalo. To je utjecalo na moj porodični život, propustio sam puno u školskom životu svoje djece. U Barceloni sam išao po njih, ali ovdje sam to radio mnogo rjeđe, nismo imali toliko zajedničkih aktivnosti", rekao je u razgovoru za katalonske medije.

Christophe Dugarry, svjetski prvak iz 1998., bio je ogorčen Messijevim riječima. Prema njegovom mišljenju, to ne objašnjava odluku Argentinca da ode iz Pariza.

"Uz dužno poštovanje, to je ružno i neshvatljivo. Imaš pravo ne biti baš dobar dvije godine. Ali kad slušate njegove argumente... Kaže da nije mogao pokupiti svoju djecu iz škole, to je malo osrednje. Umoran sam od igrača koji pričaju samo o sebi. Imaju sve da budu sretni. Čini se sve kako bi imali najbolje uslove", rekao je Dugarry dok je gostovao kod bivšeg igrača PSG-a Jeromea Rothena u podcastu.

Oglasi

Dugarry je ponašanje 35-godišnjaka ocijenio neprofesionalnim, baš kao i još jedna velika zvijezda koja je u prošlosti igrala za PSG.

"Kaže da nije sretan. Ali stavite se na mjesto svojih saigrača, trenera i navijača. Smiješno je. Ne razumijem, zar on nema savjetnika? Kako može govoriti takve gluposti? Ibrahimović je učinio isto i učinit će isto s Neymarom. Beckham je pak otišao u velikom stilu", poručio je Dugarry.

Leo Messi odigrao je 75 utakmica za Paris Saint-Germain. Postigao je 32 gola i upisao 35 asistencija. S njim je osvojio dva prvenstva i francuski Superkup.

Aktuelni svjetski prvak je prethodno s Barcom osvojio sve moguće trofeje, čak 10 puta La Ligu, sedam puta Kup kralja, četiri puta Ligu prvaka, osam puta Superkup Španije, Superkup Evrope tri puta, te tri puta Svjetsko klupsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

On je gotovo cijelu karijeru proveo u Barceloni, da bi prije dvije godine iznenada otišao u PSG. S 35 godina, teško da će se više vraćati kao profesionalni igrač na Camp Nou, no kao navijač vjerovatno mnogo puta u budućnosti.

Što se tiče Dugarryja, on je igrao za Bordeaux, Milan, Barcelonu, Marseille, Birmingham, da bi karijeru okončao u Kataru 2005. godine. Ima 55 nastupa i osam golova u dresu Francuske s kojom je 1998. bio svjetski prvak.

Top Komentari

Drakula
Najvece smece lessi
2 1
Ocelot
Ko je ovaj sad
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi