Od svih igrača Barcelone samo se jedan obradovao što Messi ne dolazi

Glavobolja za Xavija Hernandeza

Od svih igrača Barcelone samo se jedan obradovao što Messi ne dolazi

A. Čaušević

Lea Messija više nećemo gledati u dresu Barcelone nakon što nisu ispunjeni potrebni uslovi za njegov glamurozni povratak na Nou Camp poslije dvije godine igranja u Miamiju. 

Mjesecima su Joan Laporta i Messijev otac Jorge radili na povratku najboljeg igrača svih vremena, ali do realizacije transfera na kraju nije došlo.

"Barca mi ništa nije mogla garantovati za povratak. Klub prolazi kroz težak period. Čekao sam do posljednjeg trenutka, ali ponuda nije stigla".

"Da je bilo do novca otišao bih u Saudijsku Arabiju ili negdje drugo. Odluku sam donio iz drugih razloga. S Barcom nismo ni razgovarali o novcu jer sam želio doći tu. Međutim, nikad nije došla zvanična ponuda."

Na kraju je legendarni kapiten Gaučosa odlučio da ode daleko od svjetla evropskih reflektora te karijeru nastavi u Inter Miamiju.

Oglasi

Dok je taj transfer pogodio sve u Barceloni, kako navijače tako i klupsko rukovodstvo, svemu se obradovao samo jedan fudbaler.

Naime, kamen sa srca je pao Ansu Fatiju koji će ostati u Barceloni, ali će i zadržati svoj broj 10 na leđima bez obzira što je imao tešku sezonu.

Ovaj 20-godišnjak ima čvrst ugovor do 2027. godine i Xavi Hernandez bi ga se najradije riješio da može, ali teško je vjerovati da će doći do transfera.

Fati je do sada kao senior Barcelone skupio 5.000 minuta na terenu što je daleko od očekivanog, a glavni problem su brojne povrede. Na 118 mečeva zabio je 13 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom proslave Barcine titule prvaka navijači su totalno ignorisali Fatija pa ih je novi ljubimac publike Pedri morao moliti da spomenu njegovog saigrača.

U proteklom periodu Jorge Mendes je radio na odlasku Fatija, ali najbolje što je mogao je ponuda od Wolverhamptona. Ipak, nakon što je propao povratak Messija, jedan od najvećih talenata španskog fudbala će ostati u Barceloni.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
koja priča jbte, nisu se mogli ispunit uslovi ahhahaha, ono odes u Bingo i kažeš hoću platu 3000 neto i samo da radim na odjelu za kafe, i onda kažeš nije do mene Bingo nije mogao ispunit uslove
3 0
Manijakcolonia
Ma realno, Messiju ne pada na pamet da igra dzaba, spreman je vjerovatno bio i za manje pare da dodje u Barcelonu ali opet nece za klikere sto i jest ispravno.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi