Messi zbog žene i djece nije htio, ali Al Hilal je našao onog kojeg novac najviše zanima
Neymar nije više poželjan u redovima francuskog prvaka i velike su šanse da će napustiti klub (Foto: EPA)

Okreću se ka Neymaru

Messi zbog žene i djece nije htio, ali Al Hilal je našao onog kojeg novac najviše zanima

M. Šljivak

Lionel Messi odbio je ponudu Al Hilala iz Saudijske Arabije koja je, po određenim informacijama, prelazila cifru od milijardu i po eura. Argentinac se odlučio otići u Sjedinjene Američke Države i potpisati za Inter Miami. Al Hilal se okrenuo drugim opcijama i umjesto Messija u klub bi mogao stići Neymar.

Al Hilal nije uspio dovesti Lionela Messija usprkos najvećoj ponudi u historiji fudbala. Odbio je Leo više od milijardu i po eura i odlučio se karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je dogovorio saradnju s Interom iz Miamija.

Navodno je njegova supruga Antonela ta koja je zamolila da se ne prihvata ponuda iz Saudijske Arabije. Razlog su djeca i kulturološki šok kojeg bi doživjeli odlaskom u ovu zemlju.

Saudijski klub neće odustati od velikih ponuda u budućnosti. Oni žele biti rame uz rame s ostalim klubovima koji daju nestvarne cifre za igrače i čini se kako su oni našli čovjeka kojem je novac bitniji od karijere.

Neymar je čovjek po kojeg će krenuti u narednim danima. Brazilac je pod ugovorom s PSG-om, ali klub nije previše zagrijan da ga gleda u svojim redovima i naredne sezone, pa su spremni da ga pošalju negdje drugo.

Oglasi

Al Hilal će, tvrde francuski mediji, ubrzo poslati zvaničnu ponudu na adresu brazilskog fudbalera. Nadaju se da je on taj koji će prihvatiti njihovu ponudu koja sigurno neće biti mala.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Coe90Z4uZob/[/instagram]

Neće to biti cifra kakva je nuđena Messiju. Ipak, za očekivati je da će biti u rangu cifri koje zarađuju Karim Benzema i Cristiano Ronaldo, a kojima Al Ittihad i Al Nassr plaćaju oko 200 miliona eura po sezoni.

Neymar je još uvijek najskuplji fudbaler svijeta. PSG je njegovu slobodu od Barcelone 2017. godine platio 222 miliona eura, no Brazilac je zbog povreda propustio veliki broj utakmica, iako je igrao sasvim dobro kada je bio na terenu.

On je u žestokoj svađi s navijačima kluba. Oni javni traže njegov odlazak, a to bi se na kraju vrlo lako moglo desiti.

Prethodno se 31-godišnji brazilski genijalac povezivao s Manchester Unitedom i Newcastleom, no teško da će se ponude ovih klubova moći mjeriti s onom koju pošalje Al Hilal, ako do nje zaista i dođe.

Neymar je u dresu PSG-a u prethodnih šest godina odigrao 173 utakmice i ima učinak do 118 golova i 77 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi