Dugogodišnji saigrač će biti prva Gerrardova akvizicija u Glasgowu?

Legendarni veznjak Liverpoola preuzima škotskog velikana

Dugogodišnji saigrač će biti prva Gerrardova akvizicija u Glasgowu?

Steven Gerrard je sinoć dogovorio trenerski angažman, a danas je i zvanično obznanjeno da će legendarni veznjak Liverpoola preuzeti kormilo škotskog Rangersa.

Novi trenerski duo kluba sa Ibroxa će tako u budućnost činiti Steven Gerrard i njegov nekadašnji saigrač iz Liverpoola Gary McAllister. U Rangersu se tako nadaju da će legende Redsa uspjeti prekinuti sedmogodišnju dominaciju Celtica u Škotskoj.

A čini se da bi kultni Ibrox uskoro mogao postati prava kolonija nekadašnjih Liverpoolovih asova s obzirom da se špekuliše da će upravo jedan igrač koji je dugi niz godina "stanovao" na Anfieldu biti prvo Gerrardovo pojačanje u Rengersu.

Gerrard je, navodno, već spremio listu željenih pojačanja, a na vrhu iste se nalazi njegov dugogodišnji saigrač iz Liverpoola, Slovak Martin Škrtel.

Ovaj iskusni štoper je osam godina sa velikim uspjehom nosio dres Liverpoola prije nego što je 2016. godine pojačao redove Fenerbahčea. Ipak, sada se čini da će se Škrtel ponovo vratiti na Otok.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi