Steven Gerrard novi menadžer Glasgow Rangersa
Foto: EPA

Potpisao četverogodišnji ugovor

Steven Gerrard novi menadžer Glasgow Rangersa · Zvanično

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Liverpoola Steven Gerrard (37) novi je menadžer škotskog velikana Glasgow Rangersa.

Ono što se pisalo po engleskim medijima prethodnih dana, danas je postalo i zvanično. Rangersi su potvrdili da će ih Gerrard preuzeti i pokušaće da prekine sedmogodišnju dominaciju Celtica u prvenstvu.

Gerrard je sa Rangersima potpisao četverogodišnji ugovor, a u ovom klubu će početi menadžersku karijeru.

"Sretni smo što možemo objaviti da je Steven Gerrard novi menadžer Rangersa. Uvjereni smo da je Steven pravi čovjek za iskorak kluba. Impresionirao nas je tokom pregovora i uvjereni smo da ima znanje i temperament da vodi naš klub do uspjeha kojeg svi želimo. Ovo je poseban dan za klub, navijače i za Stevena", rekao je čelni čovjek Rangersa Dave King.

Još nije poznato ko će činiti Gerrardov stručni štab u škotskom velikanu, ali je izvjesno je da će jedan od pomoćnika biti njegov nekadašnji saigrač iz Liverpoola Gary McAllister.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi