Murty podnio ostavku, Gerrardu otvorena vrata

Promjena na klupi Glasgow Rangersa

Murty podnio ostavku, Gerrardu otvorena vrata

Glasgow Rangers je danas ostao bez trenera jer je Graeme Murty odlučio podnijeti ostavku.

Murty se na takav potez odlučio nakon sramotnog poraza od Celtica rezultatom 5:0, čime je najveći rival i matematički osigurao sedmu uzastopnu titulu.

Graeme Murty je na klupu Rangersa stigao u decembru, ali ni u jednom trenutku nije uspio napraviti značajniji pomak sa ekipom koja tri kola prije kraja sezone zauzima tek treće mjesto na tabeli.

Murtyjev odlazak znači i da su vrata Ibroxa sada širom otvorena za legendarnog Stevena Gerrarda, koji je već neko vrijeme u pregovorima sa Upravom škotskog velikana oko preuzimanja kluba.

Gerrard trenutno radi u Liverpoolovoj akademiji i eventualni posao u Rangersu bi mu bio prvi angažman u seniorskom fudbalu. Ponuda je tu, još samo da je prihvati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi