Meč u Njemačkoj prekinut zbog rasističkih uvreda, a navijači skandirali huliganu: "Nacisti napolje"

Rasizam se ne toleriše!

Meč u Njemačkoj prekinut zbog rasističkih uvreda, a navijači skandirali huliganu: "Nacisti napolje"

Endin Čaušević

Duisburg i Osnabruck trebali su jučer odigrati meč 20. kola njemačke 3. lige, ali utakmica na kraju je utakmica prekinuta.

Naime, sve je bilo spremno za jučerašnji okršaj Duisburga i Osnabrucka na Schauinsland-Reisen Areni, ali zbog nemilih scena na utakmici na kraju je meč prekinut u 34. minuti.

Navijači Duisburga su na rasnoj osnovi vrijeđali igrača gostujućeg tima Aarona Opokua koji je sve to prijavio pomoćnom, a zatim i glavnom sudiji.

Opoku i njegovi saigrači su objasnili sudijama kakve uvrede je s tribina dobio fudbaler Osnabrucka, a na kraju je sudija odlučio u potpunosti da prekine ovu utakmicu.

Kada je osiguranje izvelo navijača s tribina koji je dobacivao rasističke uvrede onda se na stadionu desila zaista fantastična scena jer su ostali navijači Duisburga počeli skandirati "Nacisti napolje".

"Jasno je da je naš igrač dobio uvrede na rasnoj osnovi i vidjeli smo svi koliko ga je to pogodilo. Također, vidjeli smo i sjajnu solidarnost ostalih navijača Duisburga i to je za svaku pohvalu", saopštili su iz Osnabrucka.

Sigurno je da Duisburg očekuje žestoka kazna iako je klub saopštio da je ovaj huligan identifikovan, te da će mu doživotno biti zabranjen ulazak na utakmice Duisburga.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ipak, ovo pokazuje koliko je Njemačka ispred mnogih evropskih država gdje je rasizam nažalost i dalje prisutan na tribinama, ali skoro nikad se ne prekida utakmica zbog toga.

Top Komentari

enko
Mi se ne sekiramo puno i izdrzimo do kraja uz pomoc pojedinih sudija i delegata i to na kraju sve fino upakuje dusciplinska.za vatromet 7000 a za praljka i mladica 1000.
10 1
Dugi
Prije svake utakmice u BiH, posmatrac, delegat i sudije se sastanu sa domacim klubovima (Svinjski(zrinjski), Listica(siroki), dodikovac (Borac)) da bi primili upute i NOVAC!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi