Nema ga na Petevovom spisku: Haris Duljević asistent u važnoj pobjedi Hanse Rostock

Pao Kiel

Nema ga na Petevovom spisku: Haris Duljević asistent u važnoj pobjedi Hanse Rostock

E. Ganibegović

Hansa Rostock je s 3:2 savladala Kiel u 26. kolu 2. njemačke Bundeslige.

Poveo je domaći tim već u četvrtoj minuti preko Breiera i 1:0 je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Kiel u 50. minuti preko Muhlinga dolazi do izjednačenja, a onda u 68. na scenu stupa Haris Duljević koji asistira Verhoeku za 2:1 i novo vodstvo Hanse.

Gostujući tim dolazi do novog gola u 71. minuti autogolom Rizzutoa, da bi Behrens donio tri boda Hansi u 81. minuti meča.

Sada su ova dva tima sa po 31 bodom izjednačeni na 11. odnosno 12. mjestu 2. Bundeslige i imaju pet bodova više od Dresdena koji se nalazi na 16. mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak u Cvajti.

Aue i Ingolstadt su gotovo otpisani. Na 17. i 18. mjestu imaju 19 odnosno 15 bodova.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Povremeni reprezentativac BiH Haris Duljević igrao je do 79. minute, a ovo mu je bila četvrta asistencija u sezoni.

Danas je selektor Ivaylo Petev objavio spisak igrača za utakmice s Gruzijom i Luksemburgom koncem marta, no Duljević svoje ime nije pročitao na spisku, te će morati još sačekati na povratak u reprezentaciju.

Top Komentari

Damir
Sta znaci sad svakog treba zvati ako ima jednu asistenciju
6 0
2323
Pa.Danilovic je igrac Vice i savjetnika Milicica..valjda vam.je to jasno...Sanicanin isto tako...pogledajte U21.. samo njihovi mogu iz Borca
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije