Duljević i Adebayor od januara u istom timu
Foto - EPA

Togoanac stiže u Nimes

Duljević i Adebayor od januara u istom timu

Midhat Šljivak

Iskusni togoanski napadač Emmanuel Adebayor (35) nedavno je raskinuo saradnju sa turskim Kayserisporom.

Adebayor je iz nepoznatih razloga iznenada napustio ovaj klub, te je u potrazi za novom sredinom u kojoj će nastaviti karijeru.

Njegova nova destinacija mogao bi biti francuski Nimes. Posljednjeplasirani tim Ligue 1 poslao je ponudu 35-godišnjem napadaču, koji je navodno spreman da je i prihvati.

Rukovodstvo Nimesa je spremno Adebayoru ponuditi i visoku platu, a u ugovoru bi imao i opciju odlaska ukoliko ovaj klub na kraju ispadne iz lige.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

A tim za kojeg nastupa bh. fudbaler Haris Duljević je za sada na dobrom putu da ispadne. Nakon 17 utakmica osvojili su samo 12 bodova i predstoji im žestoka borba za očuvanje prvoligaškog statusa.

Da li će im Adebayor pomoći, ostaje nam da vidimo. Iza njega je ogromno iskustvo, a pored Kayserispora u karijeri je igrao za Bašakšehir, Tottenham, Real Madrid, Manchester City, Arsenal, Monaco...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi