Adebayor nakon samo tri mjeseca napustio Kayserispor
Adebayor je odigrao osam utakmica za Kayserspor i postigao je dva gola od svog dolaska u klub

Togoanac odlučio da raskine ugovor

Adebayor nakon samo tri mjeseca napustio Kayserispor

S. Pašalić

Emmanuel Adebayor nije više član Kayserispora, potvrđeno je i zvanično iz ovog kluba.

Nekadašnji igrač Arsenala, Manchester Cityja, Real Madrida i Tottenhama je krajem augusta potpisao ugovor sa Kayserisporom na godinu dana, ali je on sada raskinut.

Nakon što je njegov klub u ponedjeljak poražen od Bešiktaša sa 4:1, 35-godišnji napadač je odlučio da želi napustiti klub.

Adebayor je bio strijelac gola protiv Bešiktaša, a bio je to njegov drugi gol za Kayserispor u osam utakmica ove sezone, koliko ih je odigrao za ovaj klub.

"Žao mi je što to moram reći, ali ova mi je bila posljednja utakmica u Kayserisporu. Ova tri mjeseca su bila lijep period za mene. Bila je to važna odluka, jedna od najvažnijih odluka u mom životu.", rekao je Adebayor ljudima iz Kayserispora nakon poraza od Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi