Duljević junak Dynama, lider zaustavljen u Dresdenu

2. Bundesliga

Duljević junak Dynama, lider zaustavljen u Dresdenu

E. Škorić

Dynamo Dresden je iznenadio Koeln i slavio je sa 3:0 u meču 30. kola 2. njemačke Bundeslige.

Dresden je današnjom pobjedom osigurao opstanak, a briljirao je bh. reprezentativac Haris Duljević, koji je na terenu proveo 76 minuta.

Duljević je uposlio Berka u 12. minuti, a onda je na asistenciju upravo Berka u 35. minuti postigao prekrasan pogodak za 2:0.

Otvorio se Koeln dodatno, ali Jarčevi su u nastavku primili još jedan pogodak, pošto je Berko u 67. na centaršut Kreuzera postavio konačnih 3:0.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Koeln ostaje prvi sa 59 bodova i ima šest bodova više od HSV-a, te osam više od trećeplasiranog Paderborna četiri kola prije kraja. Koeln je svakako na pragu da obezbijedi direktan plasman, odnosno povratak u Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi