Duljević kažnjen zbog crvenog kartona i psovanja sucu
Foto: SGD/Steffen Kuttner

DFB izrekao suspenziju

Duljević kažnjen zbog crvenog kartona i psovanja sucu

Njemački fudbalski savez (DFB) izrekao je suspenziju našem Harisu Duljeviću za nesportsko ponašanje u meču protiv Sandhausena.

Reprezentativac BiH je u utakmici koja je odigrana u okviru 20. kola 2. Bundeslige zaradio isključenje zbog dva žuta kartona, što baš i nije prihvatio na najbolji način, pa je imao svašta da kaže glavnom sucu.

Da se takve stvari ne tolerišu u Njemačkoj svjedoči i kazna koju je tamošnji savez izrekao našem fudbaleru. Duljeviću je za dva žuta kartona bila zajamčena suspenzija od jedne utakmice, međutim neprimjerena reakcija mu je donijela dodatne dvije utakmice kazne.

Duljević će tako propustiti utakmice protiv Bochuma, Furtha i Regensburga.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Dodajmo i to, ove sezone je Duljević u drugom rangu njemačkog fudbala odigrao 17 utakmica, postigavši pritom jedan gol uz tri asistencije.

Promo

Top Komentari

DeteViJete
I pet je trebao dobiti. Sramoti i sebe i državu za koju igra. Još jedan takav cobanski ispad, i neće ga vise biti ni u četvrtoj njemackoj ligi. Naučio kod nas da je uvijek sudija kriv
5 6
topalovic
Jeste seljak majku mu jebem.Gdje je ovaj prije igrao,..jeli ovo Drljevic iz Bratstva zivota vam?Znao sam da je ljakse sa dna kace.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi