Duljević odigrao poluvrijeme u gostujućem porazu Dresdena

Njemačka "Cvajta"

Duljević odigrao poluvrijeme u gostujućem porazu Dresdena

Fudbaleri Dynamo Dresdena poraženi su danas na gostovanju protiv Ingolstadta sa 4:2 u okviru 27. kola njemačke "Cvajte".

Domaći su bili u nešto lošijoj formi u posljednje vrijeme, ali ipak su danas prekinuli crni niz proitv ekipe za koju nastupa bh. reprezentativac Haris Duljević.

Ingolstadt je poveo već nakon 16 minuta, a strijelac gola bio je Pledl. Samo 12 minuta kasnije bilo je 2:0 i to golom Schrocka. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku utakmice od prve minute šansu je dobio Haris Duljević, a gosti su u 58. minuti smanjili na 2:1 preko Konea koji je pogodio sa penala. Već u 79. minuti bilo je 2:2 jer je Ballas pogodio za goste, ali ipak domaći odnose puni plijen zahvaljujući golovima Kittela i Cohena iz sudijske nadoknade vremena.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Ingolstadt je sada skočio na 6. poziciju sa 37 osvojenih bodova, dok Dynamo još uvijek ima dva manje i nalazi se čak šest mjesta ispod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi