Duljevića čeka iskorak u karijeri, igrat će u napadu s Berahinom?

Na radaru francuskog kluba

Duljevića čeka iskorak u karijeri, igrat će u napadu s Berahinom?

A. Čaušević

Haris Duljević bi do kraja prijelaznog roka mogao promijeniti sredinu, a kao njegova naredna destinacija spominje se Francuska. 

Bh. reprezentativac se nalazi na radaru Nimesa, a nakon odličnog nastupa protiv PSG-a prošle sedmice interes francuskog prvoligaša je za bivšim kapitenom Sarajeva je povećan.

Eventualni odlazak u Ligue 1 sigurno bi predstavljao iskorak u karijeri za Duljevića koji je posljednje dvije godine član Dynamo Dresdena.

Ovaj 25-godišnji Sarajlija Dynamom inače ima ugovor do ljeta 2020. godine, tako da bi, u slučaju da se odluči na konkretan potez, Nimes morao zadovoljiti i finansijske apetite kluba iz Dresdena.

U slučaju transfera Duljević bi u Nimesu mogao igrati sa Saidom Berahinom, igračem koji ima preko 130 nastupa u Premiershipu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Berahino je slobodan agent, a Nimes mu planira ponuditi ugovor ukoliko zadovolji na probmnom periodu, a prvu priliku za to imat će u subotu u prijateljskom duelu s Toulouseom.

Nimes je prošlu sezonu završio na devetom mjestu, a cilj u narednoj će biti napad na pozicije koje garantuju izlazak na međunarodnu scenu.

Top Komentari

Bulle
Berahin igrac ili agent??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi