Duljevićev Dresden ostaje u Cvajti, pobjedu donio Burnić

Bh. reprezentativac ušao s klupe

Duljevićev Dresden ostaje u Cvajti, pobjedu donio Burnić

Dynamo Dresden za koji nastupa Haris Duljević i matematički je osigurao opstanak u 2. Bundesligi.

Duljević i društvo danas su u sklopu 32. kola na domaćem terenu savladali St. Pauli sa 2:1, a ovaj trijumf bio im je dovoljan da tri kola prije kraja i definitivno izbore opstanak u "Cvajti".

Domaći su do prednosti došli u 23. minuti nakon što je Ebert realizovao jedanaesterac, a vodstvo od 1:0 bilo je na snazi do 57. minute, kada stvari na početak vraća Diamantakos.

Nisu se predavali domaći, konstantno su prijetili, a to im se isplatilo u 75. minuti kada fudbaler bh. porijekla Dženis Burnić jako lijepu akciju kruniše pogotkom za, ispostavit će se, konačnih 2:1.

Ovaj meč Duljević je započeo s klupe, ušao je u 70. minuti, dok je Đumić imao punu minutažu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

2. Bundesliga, 32. kolo:

Dynamo Dresden - St. Pauli 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti