Zastava s ljiljanima među navijačima Dynamo Dresdena
Foto: Dynamo Dresden

Plod saradnje sa Sarajevom

Zastava s ljiljanima među navijačima Dynamo Dresdena

Haris Duljević i njegov Dynamo Dresden poraženi su sinoć na gostovanju kod Ingolstadta (1:0).

Bila je to utakmica s mnoštvo šansi, i na jednoj i na drugoj strani, a tri boda na kraju je upisao Ingolstadt koji je slavio zahvaljujući pogotku Kittela (47'), ujedno i jedinom na "Audi Sportpark" stadionu.

Iako Duljevićevom Dynamu i ne ide baš najbolje, navijači su tu za njih, bilo kad i bilo gdje, pa tako podrška nije izostala ni u Ingolstadtu. Tokom cijele utakmice pružali su gromoglasnu podršku, a na fotografijama koje je objavila klupska stranica mogao se vidjeti i jedan zanimljiv detalj.

Na tribinama se, naime, pojavila i zastava Bosne i Hercegovine s ljiljanima koju su ovi navijači, pretpostavljamo, dobili u saradnji s navijačima Sarajeva. Od ranije je poznato kako su ove dvije navijačke skupine u 'bratskim' odnosima.

"Upravo su mi ti prijateljski odnosi pomogli da se bolje uklopim s navijačima", ispričao je Duljević prije nekoliko mjeseci.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Dynamo Dresden se inače u drugom rangu njemačkog fudbala nalazi na 13. poziciji.

Fotografija SG Dynamo Dresden.

Promo

Top Komentari

Kobe4life
Jao koja vijest, pa nije vise 96 . godina pa da ushićeno gledamo kako nas je neko tamo podržao okačio zastavu, boze sačuvaj
0 3
nightcry
ima i Izraelska na utakmicama Ajaksa i Totenhema, a u Denveru su popularne i nose se šapke Mladićeve vojske - tako je to kad misliš da je sport odlična prilika da se istiću politička obilježja...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi