Duljevićev gol najljepši u Njemačkoj?
Duljević je u Dresden stigao iz Sarajeva i brzo postao jedan od bitnijih igrača njemačkog drugoligaša.

Za mjesec novembar

Duljevićev gol najljepši u Njemačkoj?

Edmir Škorić

Haris Duljević, bivši nogometaš Sarajeva, zabio je nedavno eurogol za Dynamo Dresden.

Duljević je povukao loptu u svom karakterističnom prodoru, a onda potegao i pogodio same rašlje, a njegov gol protiv Fortune Dusseldorf spada među najljepše u Njemačkoj u prošlom mjesecu.

Sportchau je Duljevićev gol u rubrici "gol mjeseca" svrstao na peto mjesto, a u konkurenciji za najljepši gol u prošlom mjesecu su još gol Raphaela iz Borussije Moenchengladbacha, Svenj Huth za njemačku žensku reprezentaciju protiv Francuske, Christiana Becka (Magdeburg) i Markusa Mendlera (Saabrucken).

"Sretan sam zbog nominacije za gol mjeseca. Za mene je ovo nešto posebno. Ne zato što sam u konkurenciji za gol mjeseca već zato što sam dao prvijenac za Dynamo", kazao je Duljević za službenu stranicu njemačkog drugoligaša Dresdena.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Posljednji put je Dynamo imao svog igrača u konkurenciji za gol mjeseca još u u martu 2016. godine, kada je Justin Eilers bio nominovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi