Nastavljena trka nogometašica Iskre i Željezničara 2011

Prva liga Federacije BiH grupa Jug

Nastavljena trka nogometašica Iskre i Željezničara 2011

S. Mlaćo

U Prvoj ženskoj ligi Federacije grupa Jug i u drugom dijelu sezone nastavljena je mrtva trka nogometašice Iskre iz Bugojna i Željezničara 2011 iz Bosanske Krupe.

U derbiju 9.kola koje je iza nas, snage su odmjerile nogometašice Širokog Brijega i Iskre, a bilo je 1:1. Domaće su povele u 3.minuti pogotkom Julije Kvesić, da bi Elma Basara u 27.minuti izjednačila na 1:1 i tako postavila konačan rezultat susreta.

Nogometašice Željezničara 2011 na svom terenu u nedjelju su deklasirale Tomislavgrad 8:0, dok je u  duelu dvije Sloge slavila ona iz Ljubuškog  nad Bos. Otokom sa 3:0.

Čapljina je na svom terenu sa 3:2 savladala Rosu Brandis 3:2, tako da je u četiri  utakmice postignuto 18 pogodaka, što govori da se radi o veoma efikasnom kolu.

Nakon 9. odigranih kola prvo mjesto drže nogometašice Iskre iz Bugojna koje imaju 21 bod, dok je drugi Željezničar 2011 sa 20 bodova i utakmicom manje, a treće mjesto pripada Čapljini koja je na svoj konto dosad ubilježila  16 bodova.

Široki Brijeg je četvrtoplasirani sa 14 bodova, a upravo će Širokobriježanke u srijedu odigrati zaostali meč 8.kola protiv drugoplasiranog Željezničara. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi