Duraković: Za pobjedu će trebati i više od maksimuma

Metalleghe BSI dočekuje Rudar

Duraković: Za pobjedu će trebati i više od maksimuma

U okviru 16. kola Prve lige FBiH ove subote će Metalleghe BSI na Mračaju ugostiti kakanjski Rudar.

Nakon višemjesečne pauze i sedam odigranih pripremnih mečeva, Metalleghe BSI će na otvaranju proljetne polusezone imati teškog i izuzetno kvalitetnog protivnika.

"Rudar je čvrsta i homogena ekipa koja spada među najkvalitetnije u ligi. Trebaće nam i više od maksimalnog zalaganja kako bismo došli do našeg cilja, a to je pobjeda. U pripremnom periodu smo dobro radili, u ekipu su došli kvalitetni igrači, pa svi vjerujemo da možemo osvojiti tri boda. Igrači su se zaželjeli prvenstvenih ogleda i sa nestrpljenjem očekuju prvi sudijski zvižduk", naglasio je Salim Duraković, šef struke NK Metalleghe BSI.

U prelaznom roku tim iz Jajca su pojačali: Marko Sušac (Newroz), Deni Simeunović (Lučko), Sabahudin Jusufbašić (Zvijezda), te pet nogometaša do 21 godine – Haris Rizvanović (Bosna), Mahir Mehić i Gabrijel Popović (Čelik), Boris Aljetić (Igman), te Almedin Krkić (Podgrmeč). Inače, među konkurentima za prvi tim nalazi se čak 11 igrača do 21 godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

„Utakmice sa Rudarom uvijek su bile teške i zahtjevne. Takva će biti i ova. Prošle jeseni mnogo toga nam se ispriječilo u postizanju pozitivnih rezultata a mislim da smo svojim radom i pristupom u pripremama zaslužili da ovog proljeća kao i prošlog, budemo pozitivna priča Prve lige“, istakao je Dženan Haračić, kapiten Kraljeva.

Protiv Rudara trener Duraković ne može računati na Pljevljaka i Mehića zbog kartona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi