Predstavljen novi trener Olimpika

Đurbuzović: Olimpik je novi izazov za mene

S. Mlaćo

Mirza Varešanović jučer je odlučio napustiti klupu FK Olimpik.

 Vukovi su u srijedu poraženi u prvom susretu Kupa BiH od Zvijezde 09 na Otoci, te je nakon toga Varešanović odlučio da napusti klub.

Njegov nasljednik je Hajrudin Dino Đurbuzović koji je danas i zvanično predstavljen u prostorijama kluba na stadionu Otoka.

Medijima se prvo obratio sportski direktor Emir Hadžić.

"Sa Varešanvićem smo se rastali na korektan način, on se zasitio Prve lige Federacije BiH i sve je bilo gospodski. Ovim putem mu se zahvaljujemo na svemu što je učinio za naš klub. U Kupu smo odigrali loše, ali još uvijek vjerujemo da možemo proći dalje. Novom šefu Dinu Đurbuzoviću želim sve najbolje i nadam se da će ovo biti pozitivna šok terapija. U srijedu neće biti lagano, no vjerujemo da možemo proći dalje. Svi znaju naše ambicije, a to je povratak u PL", kazao je Hadžić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prihvatio sam ovu ulogu iz razloga što vidim da Olimpik ima velike ambicije i velike želje. Donio sam odluku da prihvatim ponudu, ovo je za mene izazov, a i sama liga je novi izazov. Naše ambicije su da nastavimo put ovoj lijepoj priči i da se Olimpik vrati u Premijer ligi. U Kupu ćemo pokušati odigrati na što bolje način, pa ćemo vidjeti rezultat. Danas smo odradili trening u Hadžićima, ima tu dosta igrača koje sam trenirao i kojem znam iz Premijer lige i mislim da je igrački kadar potencijalan i pokušat ćemo da razbudimo ih u ovom momentu", istakao je Đurbuzović.

Još uvijek nije odlučeno ko će biti pomoćnik treneru Đurbuzoviću, a novi šef struke najavio je i nova pojačanja u timu sa Otoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti