Đurić: Neću biti razočaran i ako ostanem u Ceseni

Napadač Cesene za SportSport.ba

Đurić: Neću biti razočaran i ako ostanem u Ceseni

Cesena je prošlosedmičnim porazom od Sassuola (3:2) izgubila svaku šansu za opstanak u elitnom razredu italijanskog fudbala. 

Tužan i razočaran zbog ispadanja bio je i bh. reprezentativac Milan Đurić, koji u razgovoru za SportSport.ba nije isključio mogućnost da u nadolazećem prijelaznom roku promijeni sredinu. 

"Žao mi je zbog ispadanja, ali šta možemo. Na samom startu sezone bili smo svjesni da ćemo teško izboriti opstanak i na kraju nismo uspjeli ostvariti svoj cilj. U ovoj sezoni imamo samo četiri pobjede, a to nije dovoljno", kazao je Đurić na početku razgovora, a potom nastavio:

"Ne znam još da li ću promijeniti klub. Mislim da je rano razmišljati o tome, iako ne krijem želju i za eventualnim transferom. Želio bih i dalje igrati u Seriji A, ali neću biti razočaran i ako ostanem u Ceseni. Meni je ovdje lijepo i ugovor mi važe još tri godine."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Đurić nije siguran da će naći svoje mjesto na spisku selektora Baždarevića za kvalifikacijsku utakmicu sa Izraelom.  

"Problem je to što sam u posljednje vrijeme igrao manje, jer je trener isprobavao druge igrače. Volio bih i dalje biti član reprezentacije i sretan sam što mi je selektor već jednom ukazao povjerenje. Što se tiče utakmice sa Izraelom, smatram da nam je to najbitnija utakmica u borbi za plasman. Moramo pobijediti i velika je stvar što ćemo igrati pred našim navijačima", zaključuje Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.