Middlesbrough želi otkupiti Bešića od Evertona

Na Riversideu zadovoljni bh. reprezentativcem

Middlesbrough želi otkupiti Bešića od Evertona

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić bi se u Middlesbroughu mogao zadržati duže od jedne polusezone, javljaju britanski mediji.

Bešić je u klub sa Riversidea stigao na polugodišnju posudbu iz Evertona u kojem nije dobijao šansu za igru, a prvim partijama u dresu novog kluba se pokazao kao veliko pojačanje za ekipu koja se takmiči u Championshipu.

Menadžer Middlesbrougha Tony Pulis izrazito je zadovoljan izdanjima našeg reprezentativca, pa postoji opcija da engleski drugoligaš na kraju sezone pokuša otkupiti Bešićev ugovor.

Everton neće pustiti Bešića tako lako. Navodno, za našeg veznjaka su na Goodisonu odredili cijenu od 4.5 miliona funti, koliko su ga i sami platili kada su ga dovodili iz Ferencvaroša 2014. godine.

Muhamed Bešić je za Middlesbrough odigrao šest utakmica (svih šest puta starter), od čega je tri puta na terenu proveo svih 90 minuta. Boro je na posljednjih pet utakmica upisao četiri pobjede i jedan remi te se vratio u ravnopravnu borbu za plasman u Premier ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi