Slavni klub doveo Bosanca, Srbin zatražio raskid ugovora!

Nezadovoljan transfer politikom

Slavni klub doveo Bosanca, Srbin zatražio raskid ugovora!

Admin Čaušević

Pomalo nevjerovanta vijest stiže za Apenina, a koju je plasirao poznati italijanski portal Tuttomercato, a tiče se jednog od najpoznatijih evropskih klubova.

Iako je kapiten i ima uslove za poželjeti Dušan Tadić je odlučio da prekine ugovor sa Ajaxom i postane slobodan igrač nakon posljednjih dešavanja u nizozemskom velikanu.

Nezadovaljan transfer politikom i pojačanjima koja su do sada stili Tadić je odlučio da traži raskid ugovora i da napusti Amsterdam Arenu kao slobodan igrač.

U proteklom periodu Ajax je doveo niz igarča uključujući i bh. reprezentativca Benjamina Tahirovića, a taj transfer izgleda i nije previše po ukusu srbijanskog reprezentativca.

Iskusni veznjak uopšte nije optimističan po pitanju nove sezone, a kako navodi Tuttomecato cijela situacija bi trebala dovesti do raskida saradanje između dvije strane.

S druge strane uprava Ajaxa smatra da je proteklih sezona imala pogrešna ulaganja i da treba štediti novac i to zbog nedostatka 45 miliona eura zbog izostanka plasmana u Ligu prvaka.

Oglasi

Razvoj situacije će tek uslijediti, ali je teško vjerovati da će se razdor između Ajaxa i Tadića zacijeliti.

Proteklih sedmica se pojavila informacija kako Tadić ima unosnu ponudu iz Saudijske Arabije, a nakon iznenadnog raskola sa Kopljanicima neće biti iznenađenje ako se 34-godišnjak zaputi u novu obećanu zemlju za fudbalere.

Podsjećanja radi, Ajax je doveo Tahirovića za 7.5 miliona eura, dok je iz Toulousea kao slobodan igrač stigao Branco van den Boomen.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Velikan iz Amsterdama iza sebe imao poprilično očajnu sezonu pošto je zauzeo treće mjesto i u novoj sezoni će igrati kvalifikacije za Europa ligu.

Inače, Tadić za Kopljanike igra od 2018. godine, a sa 11 golova i 17 asistencija je prošle sezone bio najkorisniji igrač nizozemskog prvenstva.

Top Komentari

Skender
Dosta vise prosrpske politike. Zasto je Tadic Srbin a Tahirovic Bosanac? Tahirovic je Bosnjak. Ne postujete Ustav BiH i ne mozete na svoju ruku nekom darivati nepostojecu naciju. Upamtite: Bosanac nije etnicki (Nacionalni) pojam vec geografski. Dakle: Ako je Tahirovic Bosanac ond je Tadic Srbijanac i ako je Tadic Srbin onda je Tahirovic Bosnjak.
1 1
user1681500506
Cetnik ko i svi drugi!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi