U Nizozemskoj kritikuju dovođenje Tahirovića: "Uvijek ulazi u 89. minuti"

Kritike za Ajax zbog bh. reprezentativca

U Nizozemskoj kritikuju dovođenje Tahirovića: "Uvijek ulazi u 89. minuti"

Eldar Ganibegović

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Tahirović, predstavljen je kao novi igrač Ajaxa i to dok je bio s reprezentacijom Bosne i Hercegovine ranije ovog mjeseca, a sada je Ajax dobio kritike što ga je doveo i to od strane jednog nizozemskog novinara.

Dvadesetogodišnji zadnji vezni, Benjamin Tahirović, napravio je dobar potez u karijeri prešavši u Ajax gdje će sigurno imati mnogo prostora za napredak.

Velikan iz Nizozemske doveo ga je za sedam i po miliona eura iz Rome, gdje se i nije naigrao prethodne sezone, no svejedno je stekao status reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Mladić rođen u Švedskoj upisao je 13 nastupa za Romu, a nijedan u Evropskoj ligi gdje je Vučica stigla do finala u kojem je poražena od Seville nakon penala.

Marcel van der Kraan, urednik nizozemskog De Telegraafa, kritikovao je Ajax zbog dovođenja bh. reprezentativca i istakao da se ne radi o vrhunskom pojačanju. 

"Ako vas trener ne uvede protiv Feyenoorda u četvrtfinalu Evropske lige i budete veći dio utakmice na klupi, to govori mnogo", istakao je, te nastavio:

Oglasi

"On uvijek ulazi u igru u 89. minuti susreta kada je sve završeno, a posljednjih nekoliko mjeseci je igrao malo više. Ne predstavlja vrhunsko pojačanje pogotovo kada se zna da će izgubiti Jurriena Timbera."

Na Benjaminu Tahiroviću sada je da opovrgne ove riječi i pokaže šta zna u slavnom nizozemskom klubu.

Karijeru je počeo u švedskom Djursholmu, igrao za Vasalunds IF iz kojeg 2021. godine dolazi u Romu gdje ga je dočekao i Edin Džeko. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Podsjetimo, on je izabrao Bosnu i Hercegovinu ispred Švedske, debitovao u martu protiv Islanda, te do sada skupio četiri nastupa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi