Debakl u Zenici, pa dan za pamćenje: "Bio sam dosta nervozan u avionu..."

Tahirović zvanično predstavljen u Ajaxu

Debakl u Zenici, pa dan za pamćenje: "Bio sam dosta nervozan u avionu..."

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Benjamin Tahirović danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Ajaxa u koji je stigao iz Rome. Tahirović je put Amsterdama otišao nakon sinoćnjeg meča u Zenici, prošao je ljekarske preglede i stavio potpis na ugovor, a zatim otkrio svoje impresije.

Tahirović se u protekloj sezoni nije previše naigrao u Romi i donio je odluku da je najbolje da sreću potraži u novom klubu, a kada je stigla ponuda Ajaxa jasno je bilo gdje želi nastaviti karijeru.

Ajax je za bh. veznjaka izdvojio oko 8.5 miliona eura i transfer je potvrđen još prije nekoliko dana. Međutim, zbog obaveza prema bh. reprezentaciji Tahirović je tek danas zvanično predstavljen u svom novom klubu.

Ovaj 20-godišnjak je prošao danas ljekarske preglede i zvanično je potpisao ugovor do ljeta 2028. godine. Nakon toga Tahirović je pozirao s dresom novom kluba gdje od njega sigurno imaju velika očekivanja.

Tahirović je nakon potpisa ugovora otkrio i svoje prve impresije i očekivanja.

Oglasi

"Ovo je veliki korak za moju karijeru, novi saigrači, jezik, klub i grad, ali siguran sam da ću se brzo adaptirati. U avionu sam bio nervozan, ali sada sam sretan i uzbuđen", rekao je Tahirović na početku i nastavio.

"Volim imati loptu u posjedu, dobar sam tehnički i fizički, ali moram još malo raditi kada je defanziva u pitanju. Najdraža pozicija? To je pozicija šestice, to odgovara najviše mojim kvalitetama i načinu igre koji preferiram".

"U Italiji su veoma jaki što se tiče taktičke igre i dosta sam naučio o tome".

Također, Tahirović je otkrio i zbog čega je odlučio da potpiše upravo za Ajax.

"Zbog kluba, navijača i projekta koji grade ovdje. Mislim da se uklapam u to i osjećam da je ovo pravi korak u mojoj karijeri. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Ajaxa. Vidio sam da su navijači ludi i da je stadion svaku domaću utakmicu skoro pun".

Tahirović ima jasan cilj u svojoj prvoj sezoni u nizozemskom klubu, a to je osvajanje titula.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Želim da napredujem kao fudbaler, ali glavni cilj je i da osvojim neku titulu. Želim da osvojimo ligašku titulu i vrijeme je da se taj trofej vrati u Amsterdam. Osvajanje lige nije moj konačni cilj već je to osvajanje Lige prvaka".

Tahirović je u protekloj sezoni za Romu odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima.

Top Komentari

Skender
Ako bude igrao kao sinoc nece moci ni klupu u Ajaxu ogrijati.
1 0
user1681500506
Vidjeli smo sinoc sve, mozes ti Holandjanima prodavati muda za bubrege, nama ne, i brzo ces ti Na posudbu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi