Skandalozan potez Srbina: Optužen da je Turčina provocirao zbog ramazana, traže žestoku kaznu!

Tadić i Kokcu u centru pažnje

Skandalozan potez Srbina: Optužen da je Turčina provocirao zbog ramazana, traže žestoku kaznu!

E. Čaušević

Ajax je večeras u velikom derbiju kao gost pobijedio Feyenord sa 2:1 i plasirao se u finale Kupa Nizozemske. No, meč je obilježio sukob Dušana Tadića i Orkun Kokcu, a srbijanskog reprezentativca mnogi su optužili da je na skandalozan način ismijavao Turčina i sve su povezali i s mjesecom ramazanom.

Kokcu je inače kapiten Feyenoorda i vjerovatno prva zvijezda ovog kluba, a večeras su on i Tadić imali okršaj koji je napravio pravi haos na terenu zbog čega je čak utakmica bila prekinuta.

Oni su se sukobili prvo verbalno, a zatim je Kokcu htio i fizički da nasrne na Tadića. Tada su i navijači počeli da gađaju igrače Ajaxa, te su pogodili u glavu Davyja Klaassena zbog čega je sudija prekinuo meč.

Prekid je trajao neko vrijeme, ali su igrači Ajaxa odlučili ponovo da izađu na teren i nastave utakmicu bez obzira što je Klaassen krvario.

Međutim, iako je u prvom planu bila povreda koju je zadobio vezni igrač Ajaxa na kraju je glavna tema na društvenim mrežama postao sukob Tadića i Kokcua koji je i započeo sav taj haos koji smo gledali.

Oglasi

Nakon jednog duela Tadić i Kokcu su počeli s odgurivanjem, ali je glavni sudija brzo reagovao i razdvojio ih.

No, kamera pored terena snimila je srbijanskog veznjaka kako provocira Kokcua i pokazuje mu da "jede s poda", a mnogi su to shvatili kao skandalozan potez, te na Twitteru bruje da je Tadić provocirao turskog igrača zbog ramazana.

Također, mnogi traže da Fudbalski savez Nizozemske reaguje i žestoko kazni Tadića jer su sigurni da je provocirao i vrijeđao Kokcua na sramotan način.

Oglasi

Nakon što je vidio šta mu je gestikulirao Tadić kapiten Feyenoorda je u potpunosti izgubio živce i fizički je htio da se obračuna s njim, ali na svu sreću saigrači su ga uspjeli zaustaviti.

[twitter]https://twitter.com/koengodderis/status/1643703234949795840[/twitter]

Tada su navijači Feyenoorda pogodili u glavu Klaassena i on je počeo da krvari, a meč je prekinut. Svađa Kokcua i Tadića pala je u drugi plan u tom trenutku, ali ne i na društvenim mrežama gdje je potez kapitena Ajaxa glavna tema.

[twitter]https://twitter.com/DutchLeagues/status/1643699464371154944[/twitter]

Šta je Tadić takvom gestikulacijom mislio sigurno će i sam morati da objasni.

Top Komentari

Mowzilla
Ceto ostaje ceto, i tu se sva prica zavrsava...
13 2
Sioux1921
A sta ces od njih drugo ocekivati
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi