Livaković, Tadić, Džeko među otpisanim - Pojavio se papir s nerealnim planovima, Mourinho sve spasio
Kartal je imao namjeru dosta toga promijeniti u Fenerbahčeu (Photo: IMAGO/Seskimphoto/IMAGOSPORT)

Kartal je imao svoje želje

Livaković, Tadić, Džeko među otpisanim - Pojavio se papir s nerealnim planovima, Mourinho sve spasio

Midhat Šljivak

Fenerbahče prošle sezone usprkos brojnim pojačanjima nije uspio osvojiti titulu prvaka Turske. Nakon neuspješne sezone ceh je platio trener Ismail Kartal, a na klupu je sjeo Jose Mourinho. Dolazak Posebnog spasio je nekoliko poznatih imena odlaska iz kluba jer ih se Kartal očigledno planirao riješiti.

Ismail Kartal dobio je otkaz na klupi Fenerbahčea. Rukovodstvo tima odlučilo je raskinuti saradnju s njim nakon sezone u kojoj je istanbulski velikan ostao bez trofeja usprkos silnim pojačanjima koje je ovaj stručnjak dobio.

Umjesto Kartala ekipu turskog velikana preuzeo je legendarni Jose Mourinho. Njegov dolazak u Istanbul ostavit će u ekipi neke od zvijezda kojih se Kartal imao namjeru riješiti.

U turskim medijima se pojavila lista imena koje je navodno Ismail Kartal imao namjeru dovesti. S obzirom na listu očigledno se turski stručnjak imao namjeru riješiti dobre većine Balkanaca.

Hrvatski golman Dominik Livaković je bio na izlaznim vratima Fenerbahčea. Nije to nikakvo čudo s obzirom na to šta je sve preživio u Turskoj u prvoj sezoni, no dolazak Josea Mourinha je vjerovatno ostavio jedinicu Vatrenih u Istanbulu.

Kartal je umjesto njega imao namjeru dovesti golmana s Kosova Arijaneta Murića, trenutnog člana Burnleya.

Oglasi

Također, računao je Kartal i na odlaske Edina Džeke, pa i Dušana Tadića. Na spisku su imena veoma poznatih imena koja su lako mogla završiti u Istanbulu.

Među fudbalerima koji su viđeni kao zamjena za Džeku su Vangelis Pavlidis, Youssef En-Nesyri, Pierre-Emerick Aubameyang, Patrick Schick...

Lista pojačanja Ismaila Kartala

Također, umjesto Tadića razmatrano je dovođenje 22-godišnjeg Norvežanina iz Heerenveena Osamea Sahraouija, zatim Wesleyja, pa čak i ofanzivca Olimpije iz Ljubljane Nemanje Motike.

Na popisu je nekoliko imena koja su dobro poznata regionalnoj javnosti. Na vrhu liste pojačanja je reprezentativac Srbije Veljko Birmančević, trenutni član Sparte iz Praga.

Tu je također i mlada zvijezda Hajduka Rokas Pukštas, ali i momak koji ima porijeklo iz Bosne i Hercegovine Muhammed Cham Saračević.

Oglasi

Na kraju Kartal nije dočekao da listu potencijalnih pojačanja preda rukovodstvu kluba. Dobio je otkaz nakon što je Galatasaray ponovo završio u prvenstvu ispred njih i klub je zatim imenovao Josea Mourinha kao novog trenera.

Posebni će u Istanbulu navodno imati na raspolaganju čak 100 miliona eura za nova pojačanja. Spominju se brojna velika imena i vidjet ćemo kako će Fenerbahče izgledati s Posebnim na čelu.

Treba svakako napomenuti da nije poznato hoće li kapiten Edin Džeko i naredne sezone predvoditi napad turskog velikana. On se povezuje s nekoliko timova iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Isto tako, ostanak Radeta Krunića je pod velikim znakom pitanja. On bi mogao također u Arabiju gdje ga želi Al-Taawon kojeg bi u novoj sezoni trebao preuzeti upravo Kartal.

Fenerbahče će s Mourinhom definitivno izgledati kao posve drugi tim. Bit će tu igračkih promjena i pred istanbulskim velikanom je vruće ljeto na tržištu

Oglasi