Tadić se umalo potukao sa bezobraznim zaštitarom i to sve zbog njegovog dresa

Uspio se smiriti u pravi trenutak

Tadić se umalo potukao sa bezobraznim zaštitarom i to sve zbog njegovog dresa

E. Čaušević

Fudbalska sezona u Nizozemskoj jučer je zvanično završena, a titulu prvaka ove zemlje ponovo je osvojio Ajax.

Ajax je još u prošlom kolu osigurao titulu prvaka Nizozemske, te su igrači ovog kluba već tada sa svojim navijačima proslavili novi trofej i plasman u Ligu prvaka.

Jučer je Ajax igrao u gostima protiv Vitessea, a meč je završen rezultatom 2:2. Rezultat je bio u drugom planu u ovoj utakmici za ekipu iz Amsterdama koja je bez obzira što je već sve riješeno imala veliku podršku svojih navijača.

Navijači Ajaxa u velikom broju doputovali su Arnhem, a igrači su željeli da ih ispoštuju na kraju meča i poklone im svoje dresove. Zbog toga se u centru pažnje našao srbijanski reprezentativac Dušan Tadić koji je htio jednom od navijača dati dres.

On se popeo uz stepenice i došao do tribine gdje su bili navijači Ajaxa, ali potom je ostao u šoku kada mu je jedan od zaštitara rekao da to ne može da radi.

Zaštitar je čak odgurivao Tadića koji je umalo pao niz stepenice zbog čega je igrač Ajaxa bio izuzetno bijesan.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

To je izazvalo bijes i ostalih igrača Ajaxa kojima nije bilo jasno zašto to zaštitari rade. Na kraju su oni dresove dali jednom od članova osiguranja koji ih je odnio navijačima kluba iz Amsterdama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi