Bayern poslao jednu, zatim drugu ponudu za Vlahovića, ali Juventus je dva puta imao isti odgovor

Postavili cijenu za Srbina

Bayern poslao jednu, zatim drugu ponudu za Vlahovića, ali Juventus je dva puta imao isti odgovor

Edmir Škorić

Bayern će za ljeto imati prioritet dovođenje "pravog" napadača i klasične devetke, pošto je evidentno da nedostaje otkako je Robert Lewandowski otišao u Barcelonu.

Bayern je imao nekoliko meta, govorilo se i o Harryju Kaneu, ali je navodno Englez odbio ideju da se pridruži njemačkom velikanu, dok ništa protiv transfera ne bi imao Dušan Vlahović, koji se nameće sada kao prva opcija.

Prema objavi medija u Italiji i Njemačkoj, Juventsu i Bayern otvorili su pregovore oko transfera 23-godišnjeg reprezentativca Srbije. Bayern je navodno ponudio 50 miliona eura, ali to je ipak cifra koju u Juventusu smatraju premalom.

Potom je rukovodstvo kluba iz Minhena "pojačalo" ponudu za 10 miliona, ali ni 60 miliona eura nije bilo dovoljno.

Prema Corriere dello Sportu, Juventus je postavio cijenu za Vlahovića na 90 miliona eura i nije voljan pregovarati.

Dušan Vlahović došao je u Juventus prije godinu i po iz Fiorentine za 82 miliona eura, pa Juventus želi povratiti uloženo. Klub iz Torina financijski nije u najboljim vremenima, a propuštanje Lige prvaka sljedeće sezone, što je već potvrđeno, predstavlja veliki udarac.

Oglasi

Unatoč svemu tome, Juve je istrajan da igrača proda za 90 miliona, a vidjet ćemo hoće li na kraju Bayern prihvatiti taj uslov i riješiti goruće pitanje pred novu sezonu. Vlahović je inače ove sezone upisao 42 nastupa i postigao je 14 golova uz 4 asistencije.

Dojam je da je jedan od najboljih u Juventusovoj teškoj sezoni, ali isto tako je dojam da je možda podbacio i da je bio ispod očekivanog nivoa.

Pored Vlahovića s njemačkim šampionom se povezuje i francuski reprezentativac Randal Kolo Muani. Ipak, Tuchel preferira Vlahovića i čini sve da ga dovede u Minhen.

S druge strane Harry Kane bi mogao završiti na Old Traffordu. Iako još uvijek ništa zvanično nije potvrđeno, 29-godišnji napadač bi konačno mogao napustiti Tottenham i zainteresovan je za dres Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Trofeji su ti koji su ga natjerali na ovaj korak. Kane je u zrelim godinama, a nije osvojio ništa, te smatra da će s Unitedom imati mnogo više prilike da dođe do određenih titula.

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Odbite molim vas, samo njeg ne dovode, nek dovedu Alvareza iz City-a!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi