Dušan Vlahović stigao i odmah oduševio navijače Juventusa

Očekuje se potpis

Dušan Vlahović stigao i odmah oduševio navijače Juventusa

Edmir Škorić

Dušan Vlahović danas će postati novi igrač Juventusa.

Juventus je dogovorio transfer reprezentativca Srbije za ukupno 75 miliona eura i ovaj sjajni napadač potpisat će za klub o kojem mašta od djetinjstva.

Stigao je jutros u Torino i odmah oduševio navijače, pošto ih je maksimalno ispoštovao, dijelio svima autograme i sa svima se fotografisao, koliko god mu je to bilo dozvoljeno.

Navijači Juventusa pozdravili su novog idola. On će u narednih nekoliko dana obaviti sve, a potom i potpisati. Zbog koronavirusa malo će se pričekati sa obavljanjem ljekarskog pregleda. Juventus ga je već pozdravio objavom na društvenim mrežama.

On će potpisati ugovor na 4,5 godine i zarađivat će oko sedam miliona eura po sezoni. U Juve dolazi nakon spektakularne polusezone u kojoj je kao igrač Fiorentine postigao 17 golova u Seriji A i tri gola u Kupu Italije, ukupno 20 golova na samo 24 meča.

Navijači Fiorentine proglasili su ga izdajnikom još ranije, kada je odbijao da produži ugovor, a posebno ih boli činjenica da je od svih timova izabrao upravo Juventus.

Oglasi



Višemilionski iznosi: Partizanu sića u odnosu na komisiju koju će dobiti Vlahovićev menadžer

Odlično će proći i beogradski Partizan. Vlahovićevom matičnom klub pripada 3% od transfera, u ovom slučaju nešto više od dva miliona.

Nakon što su se klubovi sve dogovorili u Torinu je danas na programu sastanak predstavnika Juventusa i Darka Ristića, menadžera reprezentativca Srbije.

Prema izvještajima italijanskih medija Ristić će inkasirati zapanjujuću cifru od čak 18 miliona eura. U Juventusu taj iznos pokušavaju smanjiti, ali to se čini nemogućim.

Inače, Vlahović će sa Starom damom potpisati ugovor do juna 2026. godine te će po sezoni zarađivati između 6 i 7 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sjajni napadač koji će u petak napuniti 22 godine, pošto je trenutno pozitivan na koronavirus morat će sačekati još nekoliko dana na ljekarske preglede i potpis.

Vijesti s Apenina govore da će Vlahović zadužiti broj 7 kojeg je ranije nosio Cristiano Ronaldo. Ipak, ukoliko Alvaro Morata u ostatku prijelaznog roka napusti sredinu dobit će broj 9.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Sretno Duško, ako budes bar u pola ucinkovit kao Mandzukic lani, ja sam zadovoljan. Forza Juve ??
3 3
HusoNKZ
Kako se ovi talijani vole vidis igrac drugog tima iz italije malo doso posjetit grad i odma ga pozdravljaju i sve nema da ga uderaju ko kod nas
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti