'Gori' Firenca zbog Dušana Vlahovića: "Na TV-u sam, pa ću birati riječi..."

Političari utučeni

'Gori' Firenca zbog Dušana Vlahovića: "Na TV-u sam, pa ću birati riječi..."

E. Škorić

Transfer Dušana Vlahovića iz Fiorentine u Juventus glavna je tema u Italiji, ali i nogometnoj Evropi ovih dana.

Vlahović je odlučio da ide u Juventusa, a Fiorentina će ga prodati za 75 miliona eura. Dok se čeka zvanična potvrda, navijači Fiorentine izvrijeđali su Vlahovića, kojeg smatraju velikim izdajnikom, a jedan domaći političar iz Firence također je bijesan, no ne na Vlahovića već na rukovodstvo tima.

“Na televiziji smo, pa ću pažljivo birati riječi. Firenca danas tuguje. Imao sam 15 godina kada je Roberto Baggio u to vrijeme prešao u Juventus. I sam sam nastupao u tadašnjim protestima na Piazzi Savonarola. Ljut sam što uvijek prodajemo svoje zvijezde Juventusu”, rekao je Matteo Renzi.

Posljednjih godina Firencu su Torinon zamijenili odlični italijanski reprezentativci Federico Bernardeschi i Federico Chiesa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Aktuelni gradonačelnik Firence također je bio u ovoj raspravi oko transfera Srbina u Juventus. Dario Nardella je, naravno, jako razočaran Vlahovićevim zimskim transferom, ali je istovremeno i tužan zbog smjera u kojem se kreće moderni nogomet.

“Ovaj transfer je sramota za grad Firencu, navijači Fiorentine su opet zgaženi. Žalosno je što naš najbolji igrač odlazi usred sezone, a uz to će pojačati naše rivale u Seriji A. Ovo je još jedan dokaz da se moderni nogomet udaljava od navijača. Ništa više nije istinsko, nogometom dominiraju pojedinci koji jednostavno imaju previše utjecaja i moći. Romantika je mrtva”, požalio se gradonačelnik Firence.

Očekuje se da Vlahović ubrzo i zvanično postane igrač Juventusa, za čijim dresom vapi od djetinjstva, a vjeruje se da će zadužiti sedmicu koju je prije njega nosio Cristiano Ronaldo, mada je u igri i broj devet ako Alvaro Morata ode u Barcelonu.

Top Komentari

Goran86
Cuj politicari utuceni a grad im pun smeca
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi