Srbija ima zvijer od napadača - Dušan Vlahović je čudo
Foto - EPA

Fenomenalni 21-godišnjak

Srbija ima zvijer od napadača - Dušan Vlahović je čudo

M. Šljivak

Fantastični srbijanski fudbaler Dušan Vlahović (21) donio je večeras Fiorentini pobjedu protiv Lazija (2:0).

Ovaj 21-godišnji napadač iza sebe ima zaista fenomenalnu sezonu u Seriji A. Zabio je večeras dva gola za pobjedu protiv Lazija i došao je do brojke od 21 gola ove sezone.

Ovim golovima mladi srbijanski napadač ušao je u odabrano društvo ekipe sa Artemio Franchija i jedan je od samo četiri stranca u povijesti Viola koji je zabio barem 20 golova u jednoj sezoni.

Prije njega to su uspjeli Pedro Petrone, Kurt Hamrin i Gabriel Omar Batistuta i ovo je svakako zaista fenomenalan učinak za talentovanog napadača.

Treba svakako istaći da niko u dresu Fiorentine nije uspio zabiti barem 20 pogodaka još od sezone 2005/2006. Tada je čuveni Luka Toni zabio 31 gol i osvojio je Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Evrope.

Vlahović je fenomenalnim igrama u dresu Fiorentine privukao ogromnu pažnju na sebe i neće biti nikakvo čudo ako u budućnosti budemo gledali u dresu nekog velikana.

Srbijanski napadač je istinska zvijezda Serije A, a njegov učinak je još i značajniji kada se zna da ne nosi dres nekog tima sa vrha tabele u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahović je karijeru počeo u Partizan. Član Fiorentine je postao 2018. godine i njegovo dovođenje se ispostavio kao puni pogodak.

Ukupno je talentovani napadač u 81 nastupu za tim iz Firence postigao 29 pogodaka.

Top Komentari

Mowzilla
Pitam se onako da li su susjedi ovako dizali ijednog naseg igraca u bilo kojem sportu...
10 1
capslockenter
Samo da se pravilno razvije i da ne poleti kao Jović, i biće svjetska zvijezda.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi