Dušan Vlahović u transferu za pamćenje odlazi iz Juventusa

90 miliona za Srbina

Dušan Vlahović u transferu za pamćenje odlazi iz Juventusa

Midhat Šljivak

Dušan Vlahović (23) napušta torinski Juventus. Srpski napadač postat će novi član PSG-a koji je već dogovorio saradnju s francuskim prvakom, a torinski velikan će zaraditi fenomenalnih 90 miliona eura s bonusima.

Srpski napadač Dušan Vlahović nakon godinu i po dana napušta Juventus. Karijeru će 23-godišnjak nastaviti u redovima francuskog prvaka PSG-a s kojim je već dogovorio saradnju.

Vlahović je s pariškim timom dogovorio petogodišnji ugovor vrijedan devet miliona eura po sezoni, a dobro će proći i Stara dama.

PSG će u narednim danima poslati službenu ponudu za Srbina. Ona će iznositi 90 miliona eura s bonusima i ta bi cifra trebala biti dovoljna za Bianconere da srpskog napadača prodaju.

Vlahović je u januaru 2022. godine stigao iz Fiorentine za 80 miliona eura. Nije međutim nastavio s formom u kojoj je bio u dresu Viola.

Oglasi

Tako je Dušan u 63 odigrana meča za Bianconere ostvario učinak od 23 gola i šest asistencija. Za mnoge je to premalo za čovjeka koji je plaćen toliko novca, pa je odlučeno da se ovog ljeta klub rastane s njim.

Juve već ima spremnu zamjenu. Dogovoren je dolazak belgijskog napadača Romelua Lukaku za 40 miliona eura iz redova londonskog Chelseaja.

Torinski tim očekuju brojne promjene unutar tima. Novi sportski direktor Cristiano Giuntoli počeo je sa čišćenjem svlačionice i nekoliko poznatih imena već je prekriženo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među onima na koje trener Massimiliano Allegri ne računa su Leonardo Bonucci, Westson McKennie, Denis Zakaria i Arthur Melo i oni će sreću potražiti negdje drugo.

Za sada je rubrika dolazaka siromašna i u ekipu je stigao samo Timothy Weah iz Lillea za 11 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
90 miliona za Srbina! Ja naslova ja levata. Mora li se svaki igrac iz Srbije u naslovu staviti Srbin??? Zasto ne pisete Dzeko Bosnjak, Hamulic Bosnjak itd??? Ovaj portal postao je velikosrpski!! Zar se stidite ili bojite napisati nacionalnost igraca Bosnjaka.? ? I nemojte ih vise zvati geogrfskim nazivima (Bosanac i Hercegovac) to je isto kao i sto Dodik naziva konfesionalnimk imenima. Bosnjak je nase etnicko ime koje nosimo vise od 1000 godina, a koje je bilo zabranjeno ili negirano u periodu velikosrpske okupacije (1918-1992)
3 0
karlhajncbrazzzo
Srbijanac ili Srbin? :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti