Edin Džeko označen kao 'krivac' za veliku izdaju - Mobitel isključen, ne želi više da čuje za njih

Lukaku zbog Džeke i finala odjavio Inter

Edin Džeko označen kao 'krivac' za veliku izdaju - Mobitel isključen, ne želi više da čuje za njih

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku će gotovo izvjesno postati novi član torinskog Juventusa. Pregovori Chelseaja i Stare dame su u završnoj fazi, a Belgijanac je dogovorio uslove s torinskim velikanom. Svom 'voljenom' Interu se u prethodnoj sedmici nije želio ni javiti, pa su Nerazzurri odustali od njega. Navodno je Lukaku Inter 'otkazao' zbog Edina Džeke i finala Lige prvaka iz prošle sezone.

Romelu Lukaku će, kako stvari stoje, karijeru nastaviti u torinskom Juventusu. Pregovori između Stare dame i Chelseaja su u završnoj fazi, a Lukaku je pristao na četverogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni.

Belgijanac je spreman sačekati Juve da proda Dušana Vlahovića kako bi se posao okončao, a koliko je ljut na svoj bivši klub kojem se zaklinjao na ljubav u prošlosti, govori činjenica da im se u proteklim danima nije javljao na telefon.

On i agent su odbili sve pozive s Giuseppe Meazze. Inter je zbog toga bijesan i odustao je od dovođenja Lukakua, kojem je put prema Torinu sada potpuno otvoren.

A mnogi tvrde da je Lukaku prekrižio Inter zbog finala Lige prvaka iz prošle sezone i činjenice da je Edin Džeko dobio šansu od prve minute duela protiv Manchester Cityja.

Oglasi

Belgijanac nije mogao podnijeti činjenicu da je bh. napadač dobio prednost u odnosu na njega, a tako smatra i nekadašnji član Nerazzurra Aldo Serena.

"Za njega je bilo veliko razočarenje to što nije počeo finale Lige prvaka i što je Edin Džeko bio ispred njega u startnoj postavi. To što nije odgovarao na pozive je veoma neprofesionalno", smatra Aldo Serena.

30-godišnji napadač tako će vjerovatno obući dres velikog rivala Juventusa. O ovakvoj opciji je govorio prije nekoliko godina kada je odbijao svaku riječ u kojoj su se spominjali Juve i AC Milan.

"Ne bih mogao igrati tamo. Nikad. Nikad", govorio je Lukaku.

Ipak, sada će očigledno zaigrati u dresu Stare dame i nema dileme da će imati paklen doček na Giuseppe Meazzi.

Romelu Lukaku je najbolje dane fudbalske karijere proveo u Interu. Belgijanac je Nerazzurre odveo do naslova prvaka Italije 2021. godine i zatim je u transferu od preko 100 miliona eura otišao u Chelsea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prošle sezone se vratio na posudbu, a u dresu tma iz Milana je u 132 odigrana meča postigao 78 golova i upisao je 23 asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CN69
Kakve vi gluposti pišete..pa da li se uopste informisete o necemu kada prenosite?? Nije on odjavio inter kako pisete idioti, vec je on pokušao se izvinuti za koketiranje sa Juventusom, ali je razgovor trajao 30ak sekundi gdje mi je receno da trazi novu sredinu...
1 0
Ado_GTI
Džeko mu kriv, da je bio bolji igrao bi finale lige prvaka od početka. Čovjek fula nemoguće. Vrijeme će pokazati da nije neki Bog zna igrač.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi