Duvnjak: Ostavili smo srce na terenu, ali to je sport

Hrvatski rukometaš nakon poraza od Norveške

Duvnjak: Ostavili smo srce na terenu, ali to je sport

D. Vejo

Rukometaši Hrvatske nisu uspjeli da obezbjede plasman u finale Svjetskog prvenstva u Francuskoj nakon što su večeras u polufinalu poslije velike borbe savladani od selekcije Norveške rezultatom 28:25.

Zlatko Horvat do sada je blistao u dresu Kauboja. Ali večeras mu je sreća okrenula leđa. Promašio je penal na samom kraju regularnog dijela utakmice, te tako postao tragičar ovog susreta. Međutim, podrška njegovih saigrača nije izostala, za njega imaju samo riječi hvale. 

Kako kažu, nemaju za čim da žale, jer su i posljednji atom snage ostavili na parketu.

"To je sport. Nekad pobjediš nekad izgubiš. Ostavili smo srce na parketu, izašli smo krvavih koljena sa terena. Nažalost nismo uspjeli", rekao je Duvnjak pa se osvrnuo i na sedmerac kojeg je Horvat promašio u posljednjoj sekundi.

"Zlaja je mašina mala, on ima našu punu podršku. Odigrao je turnir fenomenalno gore dole, šteta što nas Bog nije nagradio ali biće prilike", kazao je nakon meča sa Norveškom hrvatski rukometaš, Domagoj Duvnjak.


Svakako da se niko trenutno ne bi želio naći u Horvatovoj koži, ali opet, trebalo je imati hrabrosti da se preuzme odgovornost u tako teškim i odlučujućim trenucima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi