Dva francuska tima izbačena u niži rang
(Foto: EPA)

Poznate ekipe u trećoj ligi

Dva francuska tima izbačena u niži rang

M. Šljivak

Dva francuska tima izbačena su u niži rang takmičenja od Fudbalskog saveza Francuske.

Zbog financijskih problema članovi Ligue 2 od naredne sezone neće biti Nancy i Sochaux, koji su izbačeni u treći rang takmičenja Nacionalno prvenstvo.

Oba tima su prošle sezone usprkos brojim problemima sa financijama uspjela da zadrže status u drugom rangu francuskog fudbala.

Nisu blistali, ali su završili u sigurnoj zoni. Nancy je bio 14., a ekipa Sochauxa je prvenstvo okončala na 16. poziciji.

Međutim, njih ipak nećemo nakon svega gledati u Ligue 2. Fudbalski savez nije imao milosti i na kraju će oba tima u niži rang takmičenja.

Interesantno je svakako da je Nancy od naredne sezone na klupi želio vidjeti nekadašnjeg bh. selektora Mehmeda Baždarevića.

Ipak, nakon svega je teško očekivati da će Baždarević napustiti Paris FC sa kojim je radio sjajan posao.

Još nekoliko klubova je bilo pod istragom Fudbalskog saveza Francuske.

Među njima su i članovi Ligue 1 Metz, Bordeaux i Lyon, te Guingamp i Troyes iz Ligue 2, ali na kraju su svi oni dobili dozvolu da se takmiče u narednoj sezoni i prošli su bez kazne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi